'BM, Filistin meselesinde adım atmalı'

Başbakan Yardımcısı İşler, İsrail'in Gazze'ye hava saldırısına ilişkin, "Saldırıları kabul etmemiz mümkün değil. BM'in bu konuda adım atması gerektiğini düşünüyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ve yönetim kurulu üyelerini Başbakanlık Merkez Bina'daki kabulünün ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İsrail'in Gazze'ye hava saldırısına yönelik soru üzerine İşler, kabul edilemez bu saldırıların son günlerde arttığını belirtti.

"İsrail'in eften püften sebeplerle bu şekilde saldırılarda bulunması, orantısız güç kullanması bizim kabul edebileceğimiz bir durum değil" ifadesini kullanan İşler, şunları söyledi:

"Filistin meselesinde tarafız" 

" Filistin meselesi Türkiye olarak bizim her zaman desteklediğimiz haklı bir dava olarak karşımızda duruyor. Geçmişte Filistinlilerin yanında yer aldık, bu konuda taraf olduk bugün de yine Filistin meselesinde tarafız ve gelecekte de yine Filistinlilerin haklı mücadelesini her zaman destekleyeceğiz. Bir takım İsrailli gençlerin kaybolması ve öldürülmesi bahanesiyle bölgenin kan gölüne çevrilmesi kabul edilebilir bir olay değil. Daha sonra Filistinli gençler de aynı şekilde hunharca öldürüldü. Dolayısıyla ben aklıselim tavsiye ediyorum."

"Saldırılar iç uzlaşıyı da hedef alıyor"

Filistin'de son günlerde önemli gelişmelerin olduğunu, iç uzlaşının sağlandığına dikkati çeken İşler, "Aslında bu saldırıların biraz da o iç uzlaşıyı da hedef aldığını düşünüyorum" diye konuştu.

İşler, saldırılar sonucu kayıpların askeriden çok sivil hedeflerde olduğunun görüldüğünü belirterek, "Bu tür saldırıları kabul etmemiz mümkün değil. Birleşmiş Milletler'in bu konuda adım atması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi'ni yarın toplayacağız"

İsrail'in geçmişte de orantısız güç kullandığını, pervasız saldırılar düzenlediğini hatırlatan İşler, "O zaman da yine uluslararası kamuoyunun maalesef sessiz kaldığını hep birlikte gördük. Bu gece Cidde'ye gidiyorum, İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi'ni yarın toplayacağız bu konuyu ele alacağız. Türkiye olarak biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, bu konuda atılması gereken adımların atılması konusunda gerekli gayreti çabayı göstermekteyiz, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir