'Bu ortamda Köşk seçimi olmaz'

Başbakan Erdoğan'ın Musul'daki rehinelerin ailelerinin çığlığını duymak zorunda olduğunu söyleyen CHP'li vekil Oran, "Bu ortamda seçim olmaz. İşimizi gücümüzü bırakacağız o insanları buraya getirip ondan sonra devam edeceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Başbakan Erdoğan, Musul'da rehin olan vatandaşlarımızın ailelerinin çığlığını duymak zorunda. 49 vatandaştan daha önemli gündem ve önceliği ne olabilir? Bu ortamda Cumhurbaşkanlığı seçiminin bile yapılması abesle iştigal" açıklamasında bulundu.

Oran, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 37 gündür Musul'da 49 vatandaşın hala terör örgütü IŞİD'in elinde olduğunu, haber alınamadığını söyledi. 

"DDK'ya ve  Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na başvuracağım"

Bu konuda hükümetin bilgilendirme yapmadığını, getirilen yasağın da yanlış olduğunu savunan Oran, hemen öncesinde yapılan tahliye uyarılarına rağmen bu olayın meydana gelmesinde ihmali olanların tespit edilmesi ve konuyla ilgilenmeleri amacıyla bugün Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu ile Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na başvuracağını söyledi. 

Gizlilik kararının kaldırılması için AYM'ye başvuracak

Oran, yarın da gizlilik kararanın kaldırılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacağını bildirdi. 

"Amacımız bir an evvel bu vatandaşlarımızın yurda gelmesi. Amacımız üzüm yemek bağcı dövmek değil" diyen Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en öncelikli gündeminin bu olması gerektiğini ifade etti. 

"Başbakan, üç maymunu oynuyor"

Oran, "Bir şirket aynı dönemde 45, 50 personelini tahliye edebildi ama koskoca Türkiye bunu yapamadı" dedi. 

Alıkonanlar arasında bulunan iki bebekten hastalanan biri için Türkiye'den doktor gönderildiğini, ancak hangi bebeğin hasta olduğunun dahi bilinmediğini öne süren Oran, "Başbakan, 'milli irade mili güç' diyor ama üç maymunu oynuyor. Başbakan Erdoğan, Musul'da rehin olan vatandaşlarımızın ailelerinin çığlığını duymak zorunda. 49 vatandaştan daha önemli gündem ve önceliği ne olabilir? Dışarıda ona buna ağlıyorsun, Musul'daki rehine bebekler için de ağla" diye konuştu. 

"Bu ortamda cumhurbaşkanlığı seçimi yapılması bile abesle iştigal"

Bu ortamda Cumhurbaşkanlığı seçimini bile yapılmasının "abesle iştigal" olduğunu belirten Oran, "Onlar can derdinde siz makam mevki derdindesiniz. Bu ortamda seçim olmaz. İşimizi gücümüzü bırakacağız o insanları buraya getirip ondan sonra devam edeceğiz" dedi. 

Alıkonunanlardan Nermin Taşdelen Yıldız'ın ağabeyi ve 11 aylık Kuzey Deniz'in dayısı Muammer Taşdelen de "Bize en kısa zaman diliminde getirilecekleri söyleniyor. 11 aylık bebek için en kısa zaman dilimi bir gün, bir saat, belki bir dakikadır. 37 gün, 11 aylık bebek için çok büyük zaman dilimidir. Sayın Davutoğlu, 'kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalmasın' demişti. 37 gündür Sayın Davutoğlu bizim sabrımızı test ediyor. Artık biz bu testten usandık. Bir an önce kardeşlerimizin, çocuklarımızın yanımıza gelmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir