'Bundan sonra akacak kanın sorumlusu Demirtaş'

Polonya ziyareti dönüşü konuşan Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın 'Güvenlik Paketi' açıklamasının 'sorumsuzca' olduğunu belirterek, "Demirtaş'ı uyarıyorum; bundan sonra dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu Polonya ziyareti dönüşü uçakta açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Güvenlik Paketi'ne yönelik açıklamalarına da yanıt verdi.

Demirtaş'ın "Güvenlik Paketi'ni sokaklarda engelleriz" sözünün sorumsuzca olduğunu belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, Demirtaş'ın bundan sonra dökülecek her kandan sorumlu olduğunu kaydetti.

Demirtaş'ın Güvenlik Paketi açıklamasına sert tepki gösteren Başbakan, "Yasayı miting ve eylemlerle engelleyeceğiz. Bu yasayı çıkarırsan ters teper. Korkmaz, sokağa çıkarlar" demesi üzerine çok sert bir cevap verdi. Davutoğlu, ''Çözüm süreci ile ilgili zihnimiz her zaman berrak oldu, tereddüt yaşamadık. Demirtaş'ın ''Güvenlik Paketini sokaklarda engelleriz'' açıklaması çok sorumsuzca. 1 Ekim'de yaptığımız görüşmede böyle konuşmuyordu. Demirtaş'ı uyarıyorum; bundan sonra dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur." dedi.

"Paralel yapı ile örgüt görüşmelerini biliyoruz"

Davutoğlu ayrıca paralel yapı ile örgüt arasındaki görüşmeleri de bildiklerini, bu irtibatın kamuoyu tarafından da bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Davutoğlu, "Çözüm sürecinden rahatsız olan çok çevreler var. Demokratik taleplere açığız ama şiddete karşıyız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir