'Çok daha farklı bir adım atacağız'

Kobani protetolarının arkasında Pensilvanya'nın da olduğunu iddia eden Erdoğan, 'Bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuz'un gündeminde yer almak suretiyle, onlarla ilgili çok daha farklı adımı atacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Memleketi Rize’de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin IŞİD’e yardım ettiği iddialarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu iftirayı yapanlar, alçaktır, bunlar vatan hainidir” dedi.

"Paralel yapı"ya ilişkin de konuşan Erdoğan, ''Bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuz'un gündeminde yer almak suretiyle, onlarla ilgili çok daha farklı adımı atacağız. Bu operasyon lokal değil geneldir'' açıklamasında bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:

Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin sözcüsü gibi konuşuyor gibi yakıştırmalar, kusura bakmasınlar bizim prim vereceğimiz yaklaşımlar değildir. Biz hükümetimizle cumhurbaşkanı olarak iktidarımla el ele omuz omuza Türkiye'yi nasıl daha iyilere taşırız bunun gayreti içinde olacağız.

Biz kalkıp da bu ülkede hükümetimizle hem fikir olduğumuz her konuda sonuna kadar bir cumhurbaşkanı olarak bunların arkasında duracağız, durmaya devam edeceğiz. Çünkü hükümet devleti çalıştıran mekanizmadır. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı olarak bizim ayrı kalmamız düşünülebilir mi?

"Olayların arkasında Pensilvanya da var"

Rize'de hem sizlerin hemde aziz milletimizin dikkatlerini bir noktaya çekmek istiyorum. Olayların arkasında kimlerin olduğuna lütfen dikkat edin. Bu olayların arkasında sadece PKK yok. Sadece bölücü terör örgütü PKK'nın gölgesinde siyaset yapan parti yok. Bu olayların arkasında Türkiye'de her türlü kaosun içinde yer alan çevreler var. Suriye'nin eli kanlı zalim Esed rejimi de var. Bunlara yol arkadaşlığı yapıyorlar. Esed rejimiyle kol kola olan, el ele olan Türkiye'deki malum siyasi parti de var. Günlerdir terör örgütüyle aynı çizgide yayın yapan, methiyeler düzen sorumsuz bazı medya kuruluşları, bazı kalemler de bunun içinde.

Bu olayların arkasında malum uluslararası medya kuruluşları var. Türkiye aleyhine her türlü ihanet fırsatını çevirmeye çalışan o Pensilvanya da var. dikkat edin. Hepsi aynı anda aynı dille saldırıya geçti.

"Bu tür iftirayı yapanlar alçaktır, vatan hainidir"

Ne dediler? Türkiye IŞİD'e yardım ediyor dediler. Kardeşlerim Türkiye Cumhuriyeti gerek Başbakan olduğum dönemde gerekse şu andaki başbakan ve hükümetimiz bugüne kadar hiçbir terör örgütüne en ufak bir bu tür destek asla vermemiştir. Bu tür iftirayı yapanlar hükümetimize, devletimize, çok açık ve sert konuşuyorum alçaktır. Bunlar vatan hainidir. Bu kadar açık konuşuyorum.

"Bu operasyon lokal değil geneldir"

Artık bu paralel yapı... Bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak. Ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuz'un gündeminde  yer almak suretiyle, onlarla ilgili çok daha farklı adımı atacağız. Bu operasyon lokal değil geneldir. 

Bu konularda ilginizi çekebilir