'Darbelerden en çok dinci siyaset yararlanıyor'

Genel Kurul'da gündemdışı söz alan vekillerden CHP'li Oyan, CHP'nin darbecilikle suçlanmasını eleştirirken, Hamzaçebi ise Meclis TV'nin yayınını kesmesine itiraz etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu'nun başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da milletvekilleri gündem dışı konulara değindi. Milletvekillerinin gündeminde Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmeleri ve darbe konusu vardı.

'CHP'yi darbecilikle suçluyor'

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, darbeler hakkında gündemdışı konuştu. 12 Mart'ta yapmak istediği bir konuşmayı bugün yapacağını dile getiren Oyan, "İktidar, hep darbe mağduru olduğunu söylüyor. CHP'yi de darbecilikle suçluyor. Bu darbelerden en çok yararlanan akım dinci siyasettir" diye konuştu. 

12 Mart öncesinde yayınlanan Yeniden Milli Mücadele adlı bir dergiyi gösteren Oyan, dergide, "komünistlere karşı ordu millet el ele" denildiğini söyledi. Oyan, derginin yazarları arasında Aykut Edibali, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Taha Akyol'un da yer aldığını ileri sürerek, "Bunun içinde çerçeve içine alınmış bir mesaj var. Cemil Çiçek'ten gelen bir mesaj. Kim darbeci, kim darbelerden çıkar sağlamış, bunu bir kez daha düşünmekte yarar var" dedi. 

'Meclis Başkanı, Meclis TV yayınını kesemez'

Gündemdışı konuşmaların ardından yerinden söz alan milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları hakkında görüş ve eleştirilerini dile getirdi. 

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis TV'nin CHP grup toplantısı sırasında yayınını kesmesine değinerek, "Genel Başkan, Başbakan ile oğlu arasında geçen tapeleri paylaşmıştır. Tapeler konu olduğu sırada Meclis TV yayını kesmiştir, bu yayını kesme hakkı yoktur, Meclis Başkanı'nın buna hakkı yoktur. Meclis Başkanı'nı kınıyorum ve göreve davet ediyorum" diye konuştu. 

'Ses kayıtları montaj'

Milletvekillerinin eleştirilerine cevap veren Bakan Elvan, Başbakanlık'ın, "Başbakan'la oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları" hakkında açıklama yaptığını anımsatarak, "Bunun tamamıyla montaj olduğu ve ahlaksızca bir saldırı olduğu konusunda açıklama yapıldı. Biz de aynı kanaatteyiz. Bu tamamıyla montaj ürünü olup, ahlaksızca bir davranıştır" 

Genel Kurul'da daha sonra internetle ilgili düzenlemelerin de yer aldığı "Torba Kanun Teklifi''nin görüşmelerine geçildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir