'Davutoğlu sözünü açıklığa kavuşturmalıdır'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Ankara mitinginde Davutoğlu'nun IŞİD'e nankör dediğini söyleyerek, bu sözün açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, IŞİD'e 'nankör' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu sözünü açıklığa kavuşturmak zorunda olduğunu belirterek, "İyilik bilmeyene nankör denildiği bilinen bir gerçektir. Davutoğlu IŞİD'e hangi iyilikleri yapmış, hangi kıyakları geçmiştir de bu terör örgütü nankörce davranmış, kadir kıymet bilmemiştir" ifadesini kullandı.

MHP, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi kapsamında son mitingini Ankara'da Anadolu Meydanı'nda gerçekleştirdi. Tırmanan terör olaylarına işaret eden Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Huzurumuz darboğazda, iç barış ve kardeşlik ortamı buhrandadır. Terörizm Türkiye'yi kana bulamış, ölüme yatırmıştır. Bölücülük mevki ve mevzi elde etmiştir. Türkiye çıkmazdadır, Türkiye sorun ve sıkıntı yumağıdır ve her değerimiz, her mirasımız, her kutsalımız AKP saldırısına maruz kalmıştır. AKP'nin soysuz politikaları yüzünden milli güvenlik duvarlarımız yıkılmıştır, milli his ve hassasiyetlerimiz aşındırılmıştır, milli kimlik ve geleceğimiz rehin alınmıştır. Tehlike büyüktür." 

"Canlı bombalar, hükümetin acziyetinden faydalanmıştır"

Ankara Garı'nda 102 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına ilişkin değerlendirme yapan Bahçeli, "Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşanmıştır. 10 Ekim günü Ankara'nın göbeğinde canlı bombalar patlamıştır. Bu sıradan bir hadise değildir. Canlı bombalar hükümetin acziyetinden, güvenlik ve istihbarat zaafiyetinden azami ölçüde yararlanmışlardır. Terör örgütleri AKP'nin kötürüm ve körlüğünü fırsat bilmişlerdir, intihar bombacıları Suriye'den Ankara'ya kadar rahatlıkla geliyor, başkentte saldırılarını icra edebiliyorsa ortada hükümetin ağır bir kusuru ve ihmali var demektir" diye konuştu.

"Gaziantep'te çarıkçılığa özenen, Şanlıurfa'da dama oynayan, Gazali ve Hegel'le rüyalarda buluşan Davutoğlu, ne iş yapmaktadır?" diye soran Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:  "Saray'da muhtarlarla düzenlediği toplantılarda yalan ve aldatma kompozisyonu yazan Erdoğan, daha ne kadar sorumluluktan kaçacaktır? Paralel operasyonu ile dengesi bozulan emniyet, Saray'a özel hizmet sunan istihbarat teşkilatı ne ile meşguldür. Böylesi rezil bir yönetim tarihimizin hiçbir döneminde vasat bulmamıştır. Böylesi düşkün ve korkak bir iktidar ne duyulmuş ne de görülmüştür."

 Bahçeli, Türkiye'nin, teröristlerin cirit attığı, bekamıza, beraberliğimize, birlik hukukumuza meydan okuduğu üçüncü sınıf bir Ortadoğu ülkesi haline gerilediğini söyledi. Suçlunun Başbakanlığı kağıt üstünde kalan Ahmet Davutoğlu olduğunu anlatan Bahçeli, "Suçlu 17-25 Aralık'ta yakayı kurtarmak için devlet hayatını tarumar eden bu da yetmezmiş gibi teröristlere kol kanat geren Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Başbakan Davutoğlu için "Serok Ahmet ustasından öğrendiği yalanlara bel bağlamıştır, saptırma konusunda uzmanlaşmıştır" ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti: "Yalanla yaşayan, yalana yaslanan, yalancılığı kılavuz yapan, yalandan bir başbakan karşımızdadır. Davutoğlu, Şanlıurfa'da IŞİD'e nankör demektedir, PKK'yı korkaklık ve hainlikle itham etmektedir. Davutoğlu, Ankara'daki bombadan sonra oylarının arttığını söyleyecek kadar aklını ve ahlakını kaybetmiştir. IŞİD'e nankör diyen Davutoğlu bu sözünü açıklığa kavuşturmak zorundadır. İyilik bilmeyene nankör denildiği bilinen bir gerçektir. Davutoğlu IŞİD'e hangi iyilikleri yapmış hangi kıyakları geçmiştir de bu terör örgütü nankörce davranmış, kadir kıymet bilmemiştir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir