'Devrim tasarımın öncülüğünde gelecek'

Üç boyutlu yazıcı teknolojisinin geleceğin endüstrisi için bir devrim olduğunu söyleyen Autodesk Başkan Vekili Baxter, “Bu devrim tasarımın öncülüğünde gelecek” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL  

İSTANBUL - Dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden Autodesk, tasarım dünyası için düzenlediği uluslararası etkinliği AUx'u bu yıl ilk kez Türkiye'de gerçekleştirdi. Çırağan Sarayı'nda düzenlenen organizasyona Türkiye'den birçok tasarımcı, mimar ve mühendis katıldı. Autodesk Başkan Vekili Pete Baxter organizasyonun ardından geleceğin teknolojileri ile iş dünyasının kesiştiği yolu DÜNYA'ya anlattı. 'Yeni endüstri devriminin kapılarını 3D teknolojisi açtı' diyerek sözlerine başlayan Baxter şöyle konuştu; 

“ABD Başkanı Obama'nın dediği gibi yeni sanayi devrimi 3D yazıcılardan geçiyor. Bu devrimin en önemli etkeni ise tasarım. Küresel ekonomiyi doğrudan etkileyecek devrim tasarımın öncülüğünde gerçekleşecek. 3D teknolojisiyle düşük maliyetli prototipler üretebiliyoruz. Bunu yaparken yazılımları kullanıyoruz. Tasarımı üretime koymadan önce görebiliyorsunuz. Bununla ilgili önemli bir örnek vereceğim. Made in Space isimli bir firma var. Uluslararası uzay istasyonları için 3D yazıcılar üretiyorlar. Bu yazıcılar ile dünya dışında ilk kez bir şey üretiliyor olacak. Uzay istasyonunda bir problem olduğunda ve acil bir alet gerekli olduğunda bu yazıcı hemen üretim yapabilecek. Sorunu en düşük maliyetle çözebilecek. Üstelik uzayda! İşte devrim bu zaten...”

Üretimin giderek farklılaşacağını söyleyen Pete Baxter, bu değişimlerin büyük bir kısmının teknolojideki önüne geçilemez ilerlemeden dolayı kaynaklandığını belirtti. Tüketicilerin isteklerinin çeşitlendiğini ifade eden Baxter, “20. yüzyılın başına döndüğümüzde her şey yüksek hacimli olarak üretilirdi. Bütün elementler birbirine yakındı. 3D yazıcılar ile artık çok daha bireysel öğeler üretebilme imkanımız var. Sadece tek bir tüketicinin gereksinimini dahi karşılayabiliyoruz” dedi.

11122-001.jpg

 

'Herkes üretim yapabilecek' 

Autodesk'in 3D teknolojisiyle tanışma sürecine de değinen Baxter, “3D yazıcı henüz çok yeni bir teknoloji. Ancak endüstriyi değiştirecek bu teknoloji için biz ikna olduk. Ve geçtiğimiz aylarda ilk 3D yazıcımız olan 'Ember'in lansmanını yaptık. Bunun yanında 'Spark' adında bir yazılım da ürettik. Spark ile evinde veya ofisinde üç boyutlu yazıcısı olan herkes üretim yapabilecek. Üstelik bu yazılım ücretsiz. Biz artık bir şeylerin nasıl yapıldığının geleceğine odaklanıyoruz. Bizim amacımız yeni teknolojiyi tasarımdan üretime sunabilmek. Yapabileceğimiz bir sonraki şey ise bulut teknolojisinin gücünü herkese sunabilmek” diye konuştu.

'Teknolojiye ayak uyduramayan şirketler rekabet edemeyecek'

Şirketlerin geleceğe tutunabilmesi için teknolojiye adapte olması gerektiğini ifade eden Baxter, bulut teknolojisinin altını çizdi ve teknolojinin iş dünyasındaki yerini şu şekilde anlattı;

“İş dünyası endüstrideki değişimi mutlaka yakalamalı. Artık yeni bir firma çok büyük firmalara kafa tutabiliyor. Bulut teknolojisi ile şirketler müşterilerine hızlı bir şekilde ulaşıyor ve rekabet ortamı oluşturulabiliyor. Herkes rekabete hak kazanıyor. Yeni fikirler hemen üretime dahil edilebiliyor. Yeni bir rekabet ortamı var ve teknolojiye ayak uyduramayan şirketler rekabet edemeyecek. Yeni devrimde daha büyük bir etki yaratma potansiyeli var. Çünkü küresel ekonomiyi doğrudan etkileyebilme potansiyeliniz var.”

Tüm bu fırsatları değerlendirmek için müşteri odaklı üretime devam edilmesi gerektiğini belirten Baxter, “Şimdiye kadar yaptığımız çoğu şey pazara yanıt vermekti. Şu anda ürettiğimiz çoğu şey müşterilerden geliyor. Fırsatları değerlendirerek müşteri odaklı çalışmaya devam edeceğiz.  Değişimin hızı git gide büyüyor. Bu artık farklı bir ticaret modeli haline geldi. Kendinizi yeni dünyaya hazırlayın” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir