'Ekmeleddin Bey, Ortadoğu'ya barışı getirecek'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Pendik, Kartal, Maltepe'de halkla buluşarak, cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na destek istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor. O zaman yapacağımız bir şey var. Ortadoğu'da barışı sağlamanın yolu Ortadoğu'da ağırlığı olan birisinden geçer. Kimdir o? Ekmeleddin Bey. Ortadoğu'ya barışı getirecektir, huzuru getirecektir" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket eden seçim otobüsüyle Pendik, Kartal, Maltepe'yi ziyaret etti. Seçim otobüsünden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, zaman zaman vatandaşlarla tokalaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Pendik'te rampadan inerken, Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu seçim otobüsünün altı yola sürttü. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, otobüsten indi ve kısa bir süre vatandaşlarla selamlaştı. Kılıçdaroğlu, bir çocuğu da kucağına alarak sevdi. 

Kılıçdaroğlu, ilçelerin sokaklarından geçerek vatandaşları selamladı. Maltepe'de ise vatandaşlar caddenin üzerinden geçerken, seçim otobüsünün üzerine gül attı. 

"57 İslam ülkesine barış getirdi, huzur getirdi" 

Maltepe'de meydanda halka seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir yol ayrımına geldiğine işaret ederek, "Ya huzurdan yana ya kavgadan yana tavır takınacağız. Ya barıştan yana ya savaştan yana tavır takınacağız. Ya dostluktan yana ya da düşmanlıktan yana tavır takınacağız" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk kez 14 siyasi partinin cumhurbaşkanlığı için bir isim üzerinde uzlaştığını belirterek, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun barıştan, doğruluktan, dürüstlükten yana olduğunu söyledi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "57 İslam ülkesine barış getirdi, huzur getirdi. Ortadoğu'yu görüyorsunuz. Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor. O zaman yapacağımız bir şey var. Ortadoğu'da barışı sağlamanın yolu Ortadoğu'da ağırlığı olan birisinden geçer. Kimdir o? Ekmeleddin Bey. Ortadoğu'ya barışı getirecektir, huzuru getirecektir" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'e terör örgütü diyemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

"49 vatandaşımız rehin alınmış durumda. Musul Konsolosluğumuzun önündeki Türk bayrağı indirildi. Bunları bilmemiz, tanımamız lazım. Eğer bunları bilir ve tanırsak, tercihimizi doğru yapmış oluruz. Bir CHP'liyi aday gösterebilirdik ama biz bunu yapmadık. Bizim Türkiye'ye, insanımıza, 76 milyon insanımıza karşı sorumluluğumuz var. Onun için belirlediğimiz aday, 76 milyonu kucaklayan adaydır, 76 milyonun değerlerine sahip çıkan adaydır, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkan adaydır, 'Yurtta barış, dünyada barış' diyen adaydır. Yurtta barış olacak ki dünyada da barış olsun. Dünyada barış olacak ki yurtta da barış olsun. Cumhurbaşkanı adayının Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkması lazım." 

Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Genel Sekreter Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de eşlik etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir