'Erdoğan bir kez daha suç üstü yakalandı'

Kılıçdaroğlu, dün ortaya çıkan Kabataş'taki görüntülere ilişkin, Başbakan'ın bir kez daha suç üstü yakalandığını belirterek, 'Bu gökkubbenin altında hiçbir şey gizli kalmaz' yorumunu yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadına saldırıldığı iddiasıyla ilgili, 'Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha suçüstü yakalanmış oldu. Çünkü, bu gökkubbenin altında hiçbir şey gizli kalmaz' ifadesini kullandı.  

Kılıçdaroğlu, yazılı açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl haziran ayında Meclis'teki konuşmasında, 'kucağında çocuğu bulunan örtülü bir hanımın İstanbul Kabataş'ta, Başbakanlık Ofisi'nin yakınında saldırıya uğradığını, yerlerde süründürüldüğünü, taciz edildiğini' söylediğini belirtti.  

'Doğruysa, elbette korkunç ve insanlık dışı demiştik'

Bu açıklama sonrası Başbakan Erdoğan'ı kaynak alan bir çok gazetede,  "insanlıktan nasibini almamış, üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli, başları tuhaf bantlı 70-100 kadar insanlık müsveddesinin saldırdığı, örtüsünü başından çektiği, bebek arabasını parçaladığı, hatta kendine geldiğinde üzerinden idrar kokusu geldiğini fark ettiği" şeklinde haberler yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, kendisinin de "Eğer doğruysa elbette korkunç ve  insanlık dışı" dediğini aktardı.  

Başbakan Erdoğan'dan iddiasını kanıtlamasını, MOBESE kayıtlarıyla saldırıyı ortaya çıkarmasını ve saldırganları yakalatarak bu insanlık dışı saldırının hesabını sormasını istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, 'Ama, bütün kentleri izleyen, uçan kuş dahil, atılan her adımı kayıtlara geçiren kameraların,  Kabataş gibi merkezi bir yerde o gün çalışmadığı, MOBESE kayıtlarında da saldırının olmadığı bildirildi' ifadesini kullandı.  

Erdoğan'ın devletin tüm imkanları elindeyken, söylediklerini kanıtlayamadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

'Başbakan kanıtsız olmasına rağmen aynı yalanı, kışkırtıcı tavrını bir süre daha sürdürdü. Ama ortaya suçlamasını doğrulayan herhangi bir şey koyamadı. Aradan 8 aydan fazla bir zaman geçtikten sonra  Kanal D, o günün görüntülerini  yayınlayarak,  Başbakan'ın yalan söylediğini dosta düşmana gösterdi. Yani Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha suç üstü yakalanmış oldu. Çünkü bu gökkubbenin altında hiçbir şey gizli kalmaz. Bu yalan da kalmadı. Başbakan da yalanını, tahrikçiliğini, halkı karşı karşıya getirerek suçlarını örtbas etme ve böylece gündemi değiştirme oyununu gizleyemedi. Yani takke düştü kel göründü. Minare kılıfa sığmadı ve Başbakan'ın yalanı çirkin yüzüyle ortaya çıktı' 

Bu konularda ilginizi çekebilir