'Ergenekon'da iddianame ekleri verilmeye başlandı

Davaya ilişkin iddianamenin 420 klasörden oluşan ve 3 DVD'ye kaydedilen ekleri avukatlara veriliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 'Ergenekon' soruşturması kapsamında 86 sanık hakkında açılan davaya ilişkin iddianamenin 420 klasörden oluşan ve 3 DVD'ye kaydedilen ekleri avukatlara verilmeye başlandı. 

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarının talebi doğrultusunda uzman bir ekip tarafından iddianamenin ekleri DVD'ye aktarıldıktan sonra bir örneği, "Ergenekon" davasına bakacak olan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildi. 

Mahkemenin sanık sayısına göre çoğalttığı DVD'ler, avukatlara dağıtılıyor. 

Santoro, Dink ve Güven cinayetlerine ait evraklar

Ergenekon davasında 86 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin 441 klasörden oluşan ve 3 DVD'ye aktarılan eklerinde, sanıkların ifadeleri ve telefon görüşmelerinin yanı sıra öldürülen Rahip Santoro, Hrant Dink ve İhsan Güven cinayetlerine ait evrak da yer aldı. Ergenekon davasına bakacak İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık sayısına göre çoğaltılan DVD'ler taraflara verildi.

Klasörlerde, sanıkların emniyet, savcılık ve nöbetçi mahkemede verdiği ifadeleri, ev ve iş yerlerinde ele geçirilen belgeler ile bilgisayarlarından elde edilen dijital verilerin dokümanları yer alıyor. Klasörlerde sanıklardan Fikret Emek'te ele geçirilen bombaların imhasına ilişkin evrak ile Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarına ait dokümana da yer verildi. Klasörlerde, Kuvvai Milliye Derneği'ne ait belgeler, sanıklardan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e yönelik aramalarda ele geçirilen belgeler ve bazı sanıkların e-posta inceleme tutanakları bulunuyor. Sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in evi, Parti Merkezi, Aydınlık Dergisi, Ulusal Kanal ve Bilim Ütopya Dergisi'nde ele geçirilen belgeler de klasörlerde yer aldı. Dava dosyasında Durmuş Anuçin, Sedat Peker, Kürşat Yılmaz, Yaşar Öz ve Semih Tufan Gülaltay'ın da ifadelerine yer verildi. 

Dosyada, Atabeyler ile kamuoyunda Sauna Çetesi olarak bilinen İbrahim Tatlıses'in de sanık olarak yer aldığı dava dosyasına ilişkin belgeler, Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin belgeler, emekli binbaşı İhsan Güven'in Tuzla'da öldürülmesine ilişkin dava dosyasındaki belgeler, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili mahkeme evrakı ve emniyette alınan ifade tutanakları, İzmir'de öldürülen İbrahim Çiftçi'ye ilişkin mahkeme evrakı ve ifade tutanakları, Susurluk Davası'na ilişkin İstanbul 6 No'lu DGM'ce verilen mahkeme kararı sureti, 7 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır'da gerçekleşen patlamaya ilişkin dosyadaki belgeler, Fatih'teki İsmail Ağa cinayetine ilişkin belgeler, Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti, Danıştay saldırısına ilişkin dava dosyası ve Trabzon'da öldürülen Rahip Andrea Santoro cinayetine ilişkin belgeler de yer aldı. 

Terör örgütlerine ait belgeler 

Dava dosyasında ayrıca, PKK, DHKP/C ve Hizbullah terör örgütlerine ilişkin belgeler de dikkati çekti. 

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarının Maliye ve İçişleri Bakanlıkları, Başbakanlık Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile yaptığı "gizli" ibareli yazışmalar da dosyada bulunuyor. 

Savcıların MİT ve Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığı "gizli" ibareli yazışmalara ait evrak da klasörlerde yer alıyor.