'Esenboğa Havalimanı'nın ismi değiştirilsin' önerisi

Arınç, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğince Esenboğa Havalimanı'nın isminin "Turgut Özal Havalimanı" olarak değiştirilmesini gündemine aldığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğince Ankara Esenboğa Havalimanı'nın isminin "Turgut Özal Havalimanı" olarak değiştirilmesini gündemine aldığını belirterek "Olur mu, olmaz mı bilemem ama üzerinde duracağız ve çalışacağız" dedi.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğince Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen iftara, Devlet Bakanları Selma Aliye Kavaf ve Mehmet Aydın, AK Parti Ordu Milletvekili Hilmi Güler, Ankara Valisi Kemal Önal, eski bakanlar, bürokratlar ve diğer davetliler katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Dernek tarafından Turgut Özal'ın adını taşıyan bir üniversite kurulması için başvuruda bulunulduğunu anımsatarak, üniversitenin kuruluş sürecini şöyle anlattı:

"Bu çok heyecan verici bir şeydi. Çünkü Türkiye'de bütün illerimiz artık üniversiteye kavuştu, pek çok vakıf üniversiteler kuruldu ve bu büyük insanın ismini taşıyan bir üniversiteye sahip olmamak gerçekten büyük bir eksiklikti. Çünkü bu düşüncelerin yaşaması Türkiye için belki iyi insanların yetişmesi ve fikir, düşünce ve hamlenin aksiyon halinde olması ancak üniversite ile mümkün. Arkadaşlarımız bu projeyi büyük bir heyecanla yürüttüler, kendilerine her sahada yardımcı olanlar vardı ve çok şükür bu yıl Meclis'in büyük ittifakıyla Haziran ayında da üniversitenin kuruluşu gerçekleştirildi.'

Arınç, üniversitenin çok güzel, çok faydalı ve çok hayırlı bir düşünce olduğunu ifade ederek, Turgut Özal Üniversitesinin gelecek yıl öğrenci almaya başladıktan sonra Türkiye'de en nitelikli, en kaliteli eğitim veren, neredeyse parmakla gösterilen üniversitelerden biri olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, derneğin Ankara Esenboğa Havalimanı'nın isminin "Turgut Özal Havalimanı" olarak değiştirilmesini gündemine aldığını belirterek, "Olur mu, olmaz mı bilemem ama üzerinde duracağız ve çalışacağız" dedi.

Türkiye'ye giriş çıkış kapısı olan, her gün her yerde zikredilen bir yere verilmiş olmasının çok mütevazi ve masum bir istek olduğunu ve bu konunun üniversite çalışmaları nedeniyle biraz arkada kaldığını kaydeden Arınç, "Belki ona kadir şinaslık göstermek için böyle bir havaalanın isminin Ankara Turgut Özal Havaalanı olarak değiştirilmesi faydalı olabilecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.