'Esnaf ve sanatkarın yükünü azaltacağız'

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Esnaf ve Sanatkarları Teşvik ve Destek Sistemi (ESDES) Projesinin son aşamaya geldiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURDUR - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliğinin, Burdur'da yapılan hizmet binasının açılışında, Türkiye'nin kurulduğu günden bu yana atılım ve gayret içerisinde olduğunu söyledi.  

"1,5 milyonu aşan esnafımız var" 

Metin, eli ve kapısı her zaman açık esnafın toplumun yapı taşlarını oluşturduğunu vurguladı. Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümet olarak parlamentoda yasal düzenleme ve maddi destek konularında çalışmaları yaptıklarını dile getiren Metin, "Bugün 1,5 milyonu aşan esnafımız var. Aileleriyle 8 milyonu bulan bir yapı. Esnafımızı ekonomimizin lokomotifi olarak görüyoruz ama takdir edersiniz ki dünya da Türkiye de değişiyor ve gelişiyor. Dolayısıyla esnafımızın da teşkilat olarak bu değişime ayak uydurması gerekiyor" diye konuştu. 

"Esnafın yükünü azaltacağız"

Başbakan Erdoğan'ın 2012'nin Ekim ayında açıkladığı Kooperatifçilik Stretejik Planı çerçevesinde yasal düzenlemelere devam ettiklerini bildiren Metin, şöyle devam etti: 

"2014'ün ikinci yarısından sonra bu projeler bir bir hayata geçecek. Projelerimizle vatandaşımızın, esnafımızın vergi yükünü, sosyal güvenlik kurumu yükünü almaya çalışıyoruz. İlk defa burada açıklıyoruz, ESDES Projesi son aşamasına geldi. 2014 yılının ikinci yarısından sonra ayrı bir proje kaynağıyla esnafımıza ayrı bir desteği vereceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun. ESDES Projesiyle ilgili ilanımıza önümüzdeki dönemlerde çıkacağız." 

Bu konularda ilginizi çekebilir