'Evet' sadece yüzde 6

TOBB, 550 başkanla Ankara'da olağanüstü toplandı. Katılımcılara 'işçi alır mısınız' diye soruldu. Sonuç sadece yüzde 6

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hüseyin GÖKÇE-Mehmet KAYA-Dilek GÜNGÖR

500 Başkan Ankara'da biraraya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "emek sömürüsü yapılıyor" sözlerini değerlendirmek için Türkiye genelindeki 365 odanın başkan ve meclis başkanları dün Ankara'da biraraya geldi. TOBB'un ev sahipliğinde yapılan toplantıya 550 başkan katıldı ve 3.5 saat sürdü. Toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın işsizliğe çözüm olarak sunduğu "Her TOBB üyesi bir işçi alsa 1.3 milyon kişi iş bulur" önerisine de 'hayır' yanıtı çıktı.

Toplantının ardından bildiri okundu

TOBB bunun için bir anket yaptı ve katılımcılara "İşçi alır mısın" diye sordu. Cevaplar elektronik ortamda alındı ve sadece yüzde 6 'evet' çıktı. Toplantı sonrası ise bir bildiri açıklandı. Açıklamayı TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı Nafi Güral yaptı. Bildiride Başbakan'ın eleştirileri "haksız itham" olarak nitelendi ve kısaca "İş barışını bozacak söylemlerden özellikle kaçınılmasını bekliyoruz" denildi.

Büyük sanayici ve bakanlar yumuşattı

Toplantının basına kapalı bölümünde ise konuşmalar, yapılan açıklamadan daha sert bir üslupta geçti. Oda ve borsa başkanları "TOBB satılık değildir" diyerek sert eleştirilerde bulunurken, bildirinin daha yumuşak bir üslupta olmasında hem büyük sanayicilerin hem de bakanlar Ergün ve Çağlayan'ın uzlaşma mesajlarının etkili olduğu öğrenildi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir