'Evren öldü, herkes darbe karşıtı oldu'

Başbakan Davutoğlu, "Kenan Evren ölünce herkes darbe karşıtı oldu. CHP, 27 Mayıs darbesini desteklemedi mi? Nasıl bir iki yüzlülük bu?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde konuşmasına "aşıklar diyarı Uşak'a" selam vererek başladı.

Milli birlik ve beraberlik derken Uşak halısına bakarken gördükleri güzellikleri gördüklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, her bir vatandaşı sevdiklerini vurguladı.

Geçen günlerde Süleyman Şah'ın türbesine gittiğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Geçen günlerde Süleyman Şah'ın türbesine gittim Suriye Eşmesi, hemen şöyle bir şey söyledi Sayın Bahçeli, 'Kimden izin aldın da oraya gittin söyle.' İşte söylüyorum, biz Allah'tan ve milletten başka kimseden izin almayız. İzni kimden mi aldık, kimin gücüyle mi gittik söyleyeyim, önümüzde Mehmetçik vardı, Mehmetçiğin elinde Türk yapımı silah vardı, gökyüzünde Türk yapımı uçak, helikopterin olduğu bir Türkiye, kimseden izin almaz. O izin, sizin döneminizdeydi Bahçeli. Bakın niye zikrettim bunu biliyor musunuz? Uşak'ın Eşme'sine ne kadar gidersek ve gitmişsek, Suriye'nin Eşmesi'ne de biz öyle gideriz. Kimseden izin almayız."

"Herkes darbe karşıtı oldu"

Davutoğlu, "Şimdi Kenan Evren ölünce herkes darbe karşıtı oldu. CHP, 27 Mayıs darbesini desteklemedi mi? 27 Mayıs'ta rahmetli Adnan Menderes şehit edildikten sonra CHP askeri yönetimin altında hükümet kurmadı mı? Nasıl bir iki yüzlülük bu?" dedi.

HSYK'nın 4 savcı ile 1 hakimin meslekten men kararı aldığını hatırlatan Davutoğlu, "Savcıların görevlerinden alınması ve meslekten men edilmesi, HSYK kararı, şunun tescilidir; 27 Nisan'daki e-muhtırayı aynen iade ettik ya, şimdi bunların iddianamelerini de aynen sahiplerine iade ediyoruz" diye konuştu.

"Savcı değiller, olmayacaklar"

Görevden alınan savcıların, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında iddaname hazırladığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sizin seçtiğiniz Başbakan görev yaparken, bugün görevinden alınan savcılar var ya, 'dönemin Başbakanı' diye iddianame hazırladılar. Ey gafiller karşınızda eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Yeni Türkiye'de biz bunlara boyun eğer miydik? Eğmedik. Ne oldu? 'Dönemin Başbakanı' dedikleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu anda Cumhurbaşkanı ama onlar dönemin savcıları oldular, savcıları. Şu anda savcı değiller, olmayacaklar."

Bu konularda ilginizi çekebilir