'Final' operasyonunda gözaltı sayısı 34'e yükseldi

Rektör Okudan'ın da aralarında bulunduğu 33 kişi, Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KONYA - Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin 8 ilde eş zamanlı başlattığı 'Final' adlı operasyonda gözaltına alınanların sayısının 34'e yükseldiği öğrenildi.

Konya'da düzenlenen operasyonun 3. dalgasında gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 33 kişi, Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheli 33 kişi, sabah erken saatlerde Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, çevik kuvvet minibüsleri ile hastaneye getirilirken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. 33 kişi, çevik kuvvet polisleri eşliğinde tek tek minibüsten indirilerek hastaneye alındı.

Hastane çıkışında gazetecilerin "Bir açıklama yapacak mısınız?" sorusu üzerine Okudan, "Yok sonra. Sorulara cevap verelim ondan sonra" dedi.

Dün gece saatlerinde yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı nedeniyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Başhekimliğini yaptığı Konya Numune Hastanesine kaldırılan Op. Dr. R.S'nin kardiyoloji servisindeki tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Gözaltında olan hastane yöneticileri

Gözaltına alınanlar arasında, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi M.S, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi A.S, SÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Müdürü A.A.Ç, SÜ Kültür Spor Daire Başkanı Ü.D, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı A.S, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İ.G, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları T.A, M.T, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor, aynı zamanda da ihale komisyonunda yetki sahibi İ.T, Karaman Devlet Hastanesinin satın almadan sorumlu Müdür Yardımcısı M.Y,  "adli yargıyı etkilemeye teşebbüs" ile suçlanan SÜ Hukuk Fakültesi Ceza Hukukçusu Prof. Dr. M.A, Adana'dan ise bir avukat ve doktorun da olduğu öğrenildi.

İddialar

Çıkar amaçlı suç örgütü yöneticiliği ile suçlanan SÜ Rektörü Prof. Dr. Okudan'ın, polisin 23 Eylülde düzenlediği "Final" operasyonunun 2. dalgasında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü M.M'nin yerine yine ihalelerle ilgili örgüt bağlantısı olduğu öne sürülen A.A.Ç'ye hastane müdürlüğü görevini verdiği iddia ediliyor. 

Yapılan aramalarda şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki bilgisayar ve cep telefonlarına el konulduğu, çok sayıda ihaleyle ilgili evrakın ele geçirilerek incelemeye alındığı belirtildi.

Devletin yüklü miktarda zarara uğratıldığı ihalelere bilerek göz yumdukları öne sürülen şüphelilerin "ihaleye fesat karıştırmak", "örgüte üye olmak" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" gibi suçlardan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Dün sabah Konya ile birlikte 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı.