'Fizikçilerimiz CERN'de istihdam edilecek'

Enerji Bakanı Yıldız,"Türkiye ilerledikçe, büyüdükçe teknolojik olarak da bilgi transferi konusunda da artık kabına sığmayan bir yapı içine girmiştir. CERN, bu kabı taşırmak, kabuğumuzu yırtmak açısından da önemli bir geçiş dönemi olacaktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Avrupa Nükleer Araştırma Merkezine (CERN) ortak üye olmasına ilişkin, "Türkiye ilerledikçe, büyüdükçe, teknolojik olarak da bilgi transferi konusunda da artık kabına sığmayan bir yapı içine girmiştir. CERN, bu kabı taşırmak, kabuğumuzu yırtmak açısından da önemli bir geçiş dönemi olacaktır" dedi. 

Ziyaretlerde bulunmak ve bazı etkinliklere katılmak üzere Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelen Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Yıldız, bir gazetecinin, Türkiye'nin CERN'e ortak üye olmasını hatırlatması üzerine, ülkenin bir yandan seçim dönemi yaşarken, diğer taraftan da sisteminin işlediğini söyledi. 

Türkiye'nin büyümesi, ilerlemesi, teknolojik bakımdan da gelişmesine zemin oluşturacak işlerle yollarına devam ettiklerini vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: 

"CERN, dünyanın en önemli teknoloji merkezlerinden biri. Türkiye geçen günlerde ortak üye oldu. Bundan sonra fizikçilerimiz, akademisyenlerimiz orada çalışmalar yapabilecek, CERN'de istihdam edilecek. Belirli bir maktu verdiğimiz ödenekle beraber, çok daha geniş bir çalışma alanı hep beraber bulacağız. Tam üyelik şu anda tercih ettiğimiz bir kısım değildi ama önümüzdeki 5 yıl içinde buna müracaatımız olacak. Türkiye ilerledikçe, büyüdükçe teknolojik olarak da bilgi transferi konusunda da artık kabına sığmayan bir yapı içine girmiştir. CERN, bu kabı taşırmak, kabuğumuzu yırtmak açısından da önemli bir geçiş dönemi olacaktır. CERN'deki hızlandırıcı merkezleri, Türkiye'deki hızlandırıcı merkezlerle iş birliği içinde olacak. Yani teknolojik ve bilimsel veri tabanlarının, bilgilerin artık daha iyi transfer edileceği bir ortamı oluşturmuş oluyoruz. Türkiye için hayırlı olsun." 

'Kayıp kaçakların meşru olmadığına dair beyanat versin'

Yıldız'a, "HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 'İktidar olmamız halinde elektriğin bir kısmını ücretsiz dağıtacağız' şeklinde açıklaması olmuştu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu da yöneltildi. 

Siyasetçilerin vatandaşlara karşı dürüst olması gerektiğini vurgulayan Yıldız, AK Parti'nin görevlerini yerine getirdiği için şu an iktidarda bulunduklarını anlattı. 

Yıldız, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi sonrası da iktidar olup yollarına devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Sayın Demirtaş, kayıp kaçakla alakalı samimiyse, '230 kilovat saat, bilmem şu kadar kilovat saat dağıtacağım' demek yerine, kalksın kayıp kaçakların meşru olmadığına, doğru olmadığına dair bir beyanat versin. Dürüst ve samimiyse 'Bunlar Doğu'da üretildiği için hakkımız, Batı'da tüketildiği için de bunlardan alacağımız var' deyip ayrımcı bir üslup taşımasın. Türkiye'nin tamamını kucaklamaya hazırlandığını söylediği bir dönemde, Türkiye'de derin boşluklar oluşturacak ve ideolojik bir yapıya dönüştürecek elektrik kayıp kaçaklarıyla alakalı demeçlerini bekliyorum. Bununla alakalı vatandaşlarımıza, herkesin bunun bir hem devletine hem de komşusuna bir kul hakkı olarak döneceğini söylemesini bekliyorum ama istismar ederek böyle bir yapıyı bozmaya dönük zihniyetin aslında Türkiye'yi kucaklamaktan çok öte olduğunu zaten söylüyoruz. Bir kez daha bu vesileyle söylemiş olacağız." 

Taner Yıldız, daha sonra AK Parti Bilecik Seçim Koordinasyon Merkezini açtı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir