'Golf'ün Leydi'leri Antalya'da buluşuyor

32 ülkeden 130’a yakın sporcunun katılacağı Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı "Turkish Ladies Open’’ 8-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Bu yıl yarışmalar ABD’de de naklen yayınlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR 

ANTALYA - Antalya’nın Belek tatil beldesinde 32 ülkeden 130’a yakın sporcunun katılacağı Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı "Turkish Ladies Open’’ 8-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Bu yıl yarışmalar ABD’de de naklen yayımlanacak. Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen “Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası”nın Türkiye ayağı “Turkish Ladies Open” için geri sayım başladı. 

32 ülke, 130 sporcu katılıyor 

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’ nın Türkiye ayağı ‘’Turkish Ladies Open’’a 6 kez ev sahipliği yapacaklarını belirten National Golf Kulübü kurucusu ve Mineks International Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Göktuna, 32 ülkeden 130’a yakın sporcunun katılacağı turnuva ile Türkiye’de golf sporunun yaygınlaşmasına da katkı yaptıklarını bildirdi. Göktuna, “Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı ‘Turkish Ladies Open’ ülkemizin uluslararası arenada bilinirliğini artırmaktadır. Turnuvanın Türkiye ayağı ‘Turkish Ladies Open’den önce 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncudan oluşan takımların yarıştığı ‘Mineks Ladies Open pro-Am Golf Turnuvası’nda ise iş dünyasından ünlü isimlerde yarışacak” dedi. Göktuna, “Bu turnuvalar ile Türkiye’nin uluslararası arenada bilinirliği artacak ve sesimizi daha fazla golfsevere duyuracağız’’ diye konuştu. 

Turizme önemli katkı sağlayacak 

Ülke turizmine de önemli katkı sağladıklarını anlatan Göktuna, özetle şu ifadeleri kullandı: “Golf sporu sayesinde gelir seviyesi yüksek turist Türkiye’ye geliyor. Golf için gelen turist Business Class uçuyor. Oteller daha kaliteli çalışmaya başlıyor. Doluluk oranları da artış gösteriyor. Bu otellerin kalitesi artıkça odaların da fiyatları daha yüksek olacak. Bizdeki golf sahaları Avrupa ülkelerindeki sahalardan çok daha iyi. Ama bu sahaların sayısını artırmamız gerekiyor.’’ 

TRT'den her gün 3 saat canlı yayın 

“Turkish Ladies Open” mücadelesinin her gün 3 saat naklen, 52 dakika da banttan yayımlanacağını da açıklayan Göktuna, “Bu naklen yayın THY ve Türkiye açısından da çok önemli. THY’nin işine çok iyi gelecek. THY bir taş ile 10 kuş vurmuş olacak’’ değerlendirmesini yaptı. 

Alanya’da 5 golf sahası ihale edilecek 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurahman Arıcı da, bu turnuvanın ülke tanıtımına çok büyük katkı yapacağını söyledi. Türkiye’de golf sahaları ve tesislerinin artırılması ve bu sporun yaygınlaştırılması gerektiğini anlatan Arıcı, önümüzdeki günlerde Alanya’da 5 golf sahasının ihale edileceğini, Tarsus’un Kazanlı bölgesinde de 7 tahsis alanı olduğunu açıkladı.

Laura Davies de ter dökecek 

Dünya çapında 80 turnuva kazanan ve İngiltere’nin en iyi kadın golfçüsü olarak gösterilen Laura Davies’in de yer alacağı 2014 Turkish Airlines Ladies Open’da, 2013 şampiyonu Güney Afrikalı Lee Anne Pace, 2012 ve 2011 şampiyonu Hollandalı Christel Boeljon, 2010 şampiyonu İngiliz Melissa Reid, İsviçreli Carin Koch, İspanyalı Carlota Ciganda ve İngiltere’nin yükselen starı Charley Hull gibi birçok golfçü ter dökecek. Yıl boyunca sürecek turnuva Türkiye’den sonra Hollanda, Slovakya, İngiltere, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İskoçya, İsveç, Fransa, İspanya, Fransa, Güney Afrika, Çin, Hindistan ve Dubai’de devam edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir