'Google Haberler' yayında

Google Haberler, kullanıcılarına tüm dünyadan binlerce haber kaynağına ulaşma imkanı sağlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye'deki internet kullanıcıları bugünden itibaren 400'den fazla Türkçe kaynaktan sağlanan en son haberlere "Google Haberler"le erişebilecek.

Google Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, geniş kapsamlı bir haber arama hizmeti olan Google Haberler'in, kullanıcılara tüm dünyadan binlerce haber kaynağına ulaşma ve böylece haberleri dakikası dakikasına takip edip, "birçok farklı bakış açısını yansıtan geniş bir fikir yelpazesine kolaylıkla erişme" olanağı tanıdığı belirtildi. Google Haberler'in, kullanıcıları bir haberle ilgili birçok farklı yayından çeşitli yazıları okumaya ve ilgilerini çekebilecek bir konuyla ilgili arama yapmaya teşvik ettiği kaydedildi. Google Haberler'in Türkçe sürümüne "http://news.google.com.tr" sitesinden ulaşılabileceği ve yeni sunumla beraber GoogleNews'in, artık 22 farklı dilde, 40'ın üzerinde bölgesel sürümde hizmete başlamış olduğu aktarıldı.Açıklamada, kullanıcıların, bir haberin tamamını okumak için haber başlığını tıkladığında doğrudan yayıncının internet sitesine yönlendiriliği vurgulandı. 

Google Haberler Ürün Müdürü Grim Iversen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Google Haberler'in, hem kullanıcılar hem de yayıncılar için "harika" bir fırsat olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: 

"Amacımız, kullanıcıların aradıkları haberleri olabildiğince kısa sürede bulmalarına yardımcı olmak. Google Haberler, kullanıcıların tüm dünyadaki yayıncıların en son haber başlıklarına kolaylıkla göz atmalarını ve isterlerse yayıncının sitesindeki haberleri okumalarını sağlıyor. Kullanıcılar için haber aramayı daha kolay bir hale getirerek daha çok insanın daha fazla yayın içeriğini bulmasına yardım ediyoruz. Okuyucular, daha önceden bilip sevdikleri yayıncıların haberlerinin yanı sıra, belki de varlıklarından haberdar bile olmadıkları kaynakların haberlerine de ulaşabiliyor. Okuyucular daha fazla habere kavuşurken yayıncılar da sitelerinde daha fazla okuyucuyla buluşuyor." 

Google Türkiye Pazarlama Müdürü Mustafa İçil de, "Google Haberler'e Türkiye'den de ulaşılabildiği için çok heyecanlı olduklarını belirterek, "Ana dilimizde haber aramak ve bu haberlere göz gezdirmek, birçok haber kaynağındaki habere erişebileceğimiz ve yepyeni bakış açılarını keşfedebileceğimiz anlamına geliyor" dedi.