'Güvenli İnternet' için ortak görüş aranacak

İnternet Kurulu, BTK, TİB ve sivil toplum örgütleri yarın Güvenli İnternet uygulamasında ortak karar için toplanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın önerisiyle ''Güvenli İnternet'' uygulamasında ortak karar alınması için yarın İnternet Kurulu, BTK, TİB ve sektördeki sivil toplum kuruluşlarının katılacağı bir toplantı gerçekleştirilecek.

Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, yarın Bilgi Üniversitesinde yapılacak toplantıda, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 60 kişinin bir araya geleceğini anlattı.

Özeren, toplantıya başta BTK, TİB, Adalet ve İçişleri bakanlıkları, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri olmak üzere Türkiye Bilişim Derneği, YASAD, MOBİSAD, TÜBİDER, Alternatif Bilişimciler Derneği, Elektrik Mühendisleri Odası, İnsan Hakları Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları temsilcileri, www.ekşisözlük.com, Facebook ve Google'ın avukatlarının katılacağını bildirdi. Toplantıda, gazetelerin teknoloji editörleri ve internet medyasından davetlilerin de yer alacağını belirten Özeren, şunları kaydetti:

''Güvenli İnternet uygulaması nasıl olmalı tartışılacak ve bu rapor haline getirilerek BTK'ya ulaştırılacak. Yarın süre yetmezse tekrar toplantı yaparız. Amacımız kamunun hassasiyetini, duyarlılığını ve aynı zamanda mevcut düzenleme için herkesin asgaride uzlaşmasını sağlamak.''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir