'Hasta çocuklarımız var, onları bırakın'

Siirt Valisi Aydın, terör örgütünün çocuk kaçırmasıyla ilgili, örgüt kampında hasta çocukların olduğuna dair bilgi aldıklarını belirterek, onların bırakılması gerektiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - Siirt Valisi Ahmet Aydın, terör örgütünün çocuk kaçırmasıyla ilgili, "Aldığımız bilgilere göre, örgüt kampında hasta çocuklarımız var. Bunların bir an evvel bırakılması gerekiyor" dedi.

Vali Aydın, Valilik önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, teröristler tarafından geçen yıl kaçırılan 2 çocuğun ailelerince geri alındıktan sonra tespit edilen hepatit C virüsü nedeniyle tedavi altına alındığını anlattı.

Teröristlerin kaçırdığı ve ailelerince geri getirilen çocuklara devlet olarak sahip çıktıklarını belirten Aydın, şöyle dedi:

"Eruh'a bağlı Bilgili köyümüzde iki çocuğumuz geçen ay ailesi tarafından alındı. Geçen sene örgüte katılan çocuklar Irak'ın kuzeyine götürülmüşler. Bu çocuklardan erkek olan 11, kız çocuğu da 12 yaşlarındaydı. Hepatit C hastalıkları vardı, Siirt'te tedavileri yapıldıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne gönderdik. Bu ailemizin maddi ve manevi her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu ailemizle bire bir ilgileniyoruz, inşallah bu evlatlarımız en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar."

Çocukların örgüt tarafından kaçırılması konusunu geçen yıl gündeme getirdiğini kaydeden Aydın, annelerin feryatlarına kulak vermek gerektiğini dile getirdi.

Küçük yaştaki çocuklara böyle yapılmaması gerektiğini vurgulayan Aydın, "Aldığımız bilgilere göre, örgüt kampında hasta çocuklarımız var. Bunların bir an evvel bırakılması gerekiyor. Annelerin yüreği yanıyor. Annelerin feryatlarına artık ses vermek lazım, özelikle bu çocuklar bir an önce serbest bırakılıp tedavilerinin görülmesi için annelerine teslim edilmelidir" diye konuştu.

Diyarbakır'da annelerin çocuklarını geri istediğini anımsatan Vali Aydın, bundan sonra barış isteniyorsa çocukları götürmenin bir mantığının olmadığını söyledi.

Çocukların suistimal edildiğini anlatan Aydın, terör örgütüne seslenerek ''Bu çocukları bırakın. Bu çocukları annelerine ve babalarına gönderin. Bu çözüm sürecine gerçekten inanıyorsak zaten çözüm süreci barıştır. Bundan sonra çocukları götürmemek lazım. Bunun hiçbir kitapta ve uluslararası hukukta yeri yoktur'' diye konuştu.

Vali Aydın, geri dönen çocukları canı gönülden kutladığını belirterek, ailelerine de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu konularda ilginizi çekebilir