'İhracatçı ve üreticiye finansman desteği verin'

Zafer Çağlayan, bankacılık sektörünün ihracatçıya ve üreticiye gerekli finansman desteğini vermesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatçı ve üreticiye gerekli finans desteği verilmediğini savunarak, "Bankacılık sektörü geminin güvertesinde güneşleniyor, reel sektör ise makine dairesinde motora yakıt bulmaya çalışıyor" yorumu yaptı.

Çağlayan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle yeni ihracat stratejilerini paylaşmak üzere düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ihracat ve ithalat envanterleri hazırlayacaklarını ve devlet yardımlarını ihracat ağırlıklı sektörlere göre yapacaklarını belirtti.

Bu yılki kaynaklarının, DTM'ce verilen devlet yardımlarının yeniden yapılandırılacağını ifade eden Çağlayan, Eximbank desteklerinin de yeniden ele alınacağını söyledi.

Çağlayan, ihracatçılara finansman desteğinin şart olduğunu belirterek, "Bankalarla ilgili görüşümü sizler zaten biliyorsunuz. Bankacılık sektörü ihracatçı sektörlere daha fazla destek vermeli. Geriye baktığımız zaman krizden yara almış bir özel sektör, bankalardan umduğunu alamamış ve gerekli desteği görememiş bir özel sektör, bunun yanı sıra -Allah daha çok versin gözümüz yok- karı 20 milyara çıkartmış bir bankacılık sektörü" dedi.

Çağlayan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Aynı gemideyiz doğru ama bankacılık sektörü geminin güvertesinde güneşleniyor, reel sektör ise makine dairesinde motora yakıt bulmaya çalışıyor. Şunu ifade etmek istiyorum; bankacılık sektörünün de ihracatçıya, üreticiye gerekli finansman desteğini vermesi lazım"

Bakan Çağlayan, KOBİ'lerin de ihracat yapması gerektiğini belirterek, bundan sonra ihracat içindeki payla orantılı olarak, sektörlere teşviklerin dağıtılacağını söyledi.

Zafer Çağlayan, MÜSİAD üyelerine ülke masalarına ilişkin bilgileri içeren internet sitesini de tanıttı. Daha sonra toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir