'İlk 9 maddeyi perşembe günü açıklayacağız'

Başbakan Davutoğlu, "Perşembe Günü, 'Ekonomide Yapısal Dönüşüm Programı'nın ilk 9 maddesini açıklayacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.Partililere seslenen Davutoğlu, Ekonomide Dönüşüm Programı'nın ilk 9 maddesini perşembe günü açıklayacaklarını söyledi. Davutoğlu programın 9 maddelik ilk bölümünü şöyle özetledi:

İthalata bağımlılığı azaltmak için stratejik plan,
İnovasyon ve ar-ge alanında yepyeni bir yapısal değişim programı,
Kamu programları dönüşüm programı,
Yerli enerji üretimi programı,
Enerji verimliliğini geliştirme programı,
Tarımda su programını etkinleştirme programı,
Sağlık endüstrilerinde yapısal dönüşüm programı,
Sağlık turizmi geliştirme programı ve
Taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm programı 

"Enflasyon istediğimiz ölçüde gerilemedi ama..."

"Enflasyon gıda fiyatları nedeniyle istediğimiz düzeye inmedi" diyen Davutoğlu, "Enflasyon istediğimiz ölçüde gerilemedi ama çift haneye çıkar diye felaket tellallığı yapanlara kötü bir haberim var. Bu ülke çift haneli enflasyonla yönetilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'ye yanıt verdi

Bugün 8. gününde olduğumuz Ermenek faciasına da değinen Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı eleştirilere de kürsüden yanıt verdi.

Davutoğlu şöyle konuştu:

Ermenek’te her türlü araştırma yapılacak. Eksikliğin müsebbibi kimse cezasını alacak. Sayın Bahçeli Sakarya’ya gitmek için günlerce beklemişti 1999’da. Bizim iktidarımızda Ermenek’ten haber ulaşır ulaşmaz hemen ertesi gün ben ve sayın cumhurbaşkanı oradaki vatandaşlarımızla acıyı paylaştık.

Sayın Bahçeli acaba o büyük deprem sonrası deprem bölgesine acaba ne zaman gitmişti. Ne zaman ulaşabilmişti. Acılar üzerinden bir kez siyaset yapma alışkanlığı doğarsa, bu karşılıklı suçlamalar içinde haksız ithamlarla ülkeyi zayıflatmak demektir. Kamu düzeni tesis edilecektir ancak özgürlükle hiçbir zaman kısıtlanmayacaktır.

"Bu ülke bir daha OHAL görmeyecek"

Eski Türkiye OHAL Türkiyesi'dir. 3 Kasım 2002'de iktidara gelen AK Parti kadrolarının attıkları ilk adım OHAL'i kaldırmak oldu. Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi provokasyonu yaparsa yapsın, bu özgür ve demokratik ülke bir daha OHAL benzeri uygulamalarla karşı karşıya kalmayacaktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir