'İşte Tunceli'deyim'

Tuncelilere seslenen MHP lideri Bahçeli, "İşte Tunceli’deyim. Türk milletinin güzide evlatları ile bir aradayım. Devlet devletiyle milletiyle Tunceli’dedir" dedi. Bahçeli'nin Tunceli ziyareti kapsamında yapacağı esnaf ve cemevi ziyareti iptal edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli ziyaretine başladı. Bahçeli'nin ilk durağı Tunceli Valiliği oldu. Bahçeli'nin esnaf ve cemevi ziyareti ise iptal edildi.

Valilik önünde bir konuşma yapan MHP Lideri şu ifadeleri kullandı:

"Ziyaretimizi sabote etmeye ve engellemeye çalıştılar. Davutoğlu, geçtiğimiz Salı günü şahsıma meydan okumuştur. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki. 'Buyrun gidin cesaretiniz varsa bunu Tunceli’de de söyleyin' demiştir. İşte Tuncelideyim. Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Devlet milletiyle Tunceli’de.

Vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur. Biz Türkiye’yiz, büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız. Davutoğlu, bilmiyor, öğrenmediyse kendisine hatırlatıyorum. Bizde mangal gibi yürek demir dağları eritecek cesaret vardır. Özür lobisi kurmak iç barışa katkı sağlamaz. İç ve dış mihrakalara karşı uyanık olmalıyız. Hiçbir ahlaksız sürece müsamaha gösterilemez.

'1937-38 isyanına karışanlar teröristtir'

1937-1938'de Tunceli'de başgösteren hadiseler bir isyandır. Bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir.

Ben Tunceli'de olduğuma göre başbakan ne yapacaktır. Mahcup olmuş, mağlup düşmüş bu şahsiyet bundan sonra nasıl başlbakanlık yapacaktır.

Devlet diz çökmez. Devlet el de etek de öpmez. Devlet zarara düşerse milletin bozgun yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Eğer diz çöksek, el öpsek, taviz versek bağımsızılığımzdan bahsedemeyeceğimiz gibi Tunceli ilimiz de olmayacaktı. Bu kutlu vatan hepimizindir. Acılarımız, sevinçlerimiz ortaktır.

tunceli.jpg

Biber gazlı müdahale

Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. 10 ilden takviye polis ve TOMA araçları istendiği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda izinler kaldırıldığı bildirildi. MHP teşkilatının tam kadro bulunduğu ziyaret, yaklaşık 2400 araçla gerçekleştirildi.

Öte yandan, Bahçeli’nin gelişini “Dersim Kaledir / Sefer Olur, Zafer Asla” pankartıyla bekleyenlerin Valiliğe yürümek istemesi üzerine polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Bazı okullarda derslerin boykot edildiği ve esnafın kepenk kapattığı öğrenildi.

'Davutoğlu-Bahçeli senaryosu'
 
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Twitter hesabından yazdığı mesajda, “Davutoğlu-Bahçeli senaryosu devrede: Polis Dersim halkına saldırıya başladı” ifadelerini kullandı.

1-483.jpg

Bahçeli'nin konvoyunda zincirleme kaza

Tunceli'den Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan Bahçeli'nin konvoyunda 4'ü otomobil, biri minibüs 5 araç, Elazığ güney çevre yolunda çarpıştı.

Araçlarda bulunanların yara almadan kurtulduğu kazada, 5 araçta hasar oluştu.

Konvoy, bir süre durduktan sonra Malatya istikametine devam etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir