'Katilleri bulmadığın sürece iki elim yakanda'

Önceki gün hayatını kaybeden şehit polis ve Burak Can'ı anan Kılıçdaroğlu, Başbakan'a seslenerek "Senin görevin katilleri bulmak. Bunu yapmadığın müddetçe iki elim senin yakanda olacaktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, 76 milyon yurttaştan hiç kimseyi ötekileştirmeyeceklerini söyledi.

Kendilerine oy versin, vermesin tüm yurttaşları kucaklayacaklarını çünkü halkın partisi olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu hafta iki kaybımız oldu. Biri Berkin, biri Burak Can. İkisine de Allah rahmet eylesin dedik. Ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Hiçbir yurttaşımızı ötekileştirmeden, ölenin arkasından konuşmadan ikisine de Allah rahmet eylesin diyoruz. İkisi de bizim çocuğumuz, ailelerini seviyoruz. İkisi de bizim acımız, onların acılarını paylaşıyoruz" diye konuştu.

"Bir polisin de atılan biber gazından ötürü yaşamını yitirdiğini" söyleyen Kılıçdaroğlu, Elazığ'a gidince hemşehrisi olan bu polisin ailesini ziyaret edeceğini söyledi. Bu polisin ailesine de başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, "Bu cinayetler olmadan önce halkımı uyardım, gelen kuvvetli duyumlar vardı, provokasyonlar olacaktı, insanlar yaşamını yitirecekti. Bakınız, Burak Can'ın yaşamı da öyle. Sokakta lambalar kesiliyor, elektrikler kesiliyor, kurşunlar sıkılıyor, 22 yaşındaki evladımız yaşamını yitiriyor. Ben şimdi soruyorum, o zata soruyorum. Senin görevin katilleri bulmak ve yargının önüne çıkarmaktır. Bunu yapmadığın müddetçe iki elim senin yakanda olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Herkese görev düşüyor"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta el ele, kol kola, omuz omuza, bir bayram ve şölen havası içinde sandığa gideceklerini belirterek, İstanbul'un ve Türkiye'nin kaderini el birliğiyle değiştireceklerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun "Söz mü?" şeklindeki sorusuna kalabalık da "Söz" diye karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, ancak sadece kendisinin, belediye başkan adaylarının çalışmasının yetmeyeceğini, ülkesini seven herkese görev düştüğünü belirtti.