'Kazanmak-kaybetmek' bu deneyimin değerini azaltmaz!

FB Ülker, ilk maçta Real Madrid’e 7, ikinci maçta da CSKA Moskova’ya 6 sayı farkla yenildi ancak bir Türk takımının Final Four'a katılması büyük övgü aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖMER TÜRKDÖNMEZ-MADRİD

Yıldız Holding Gıda-Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, ana sponsorluğunu bir Türk şirketinin üstlendiği THY Euroleague Final Four’da yer alma başarısını gösteren bir Türk takımının destekçisi olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Fenerbahçe Ülker basketbol takımının Final Four maçları öncesinde Madrid’de basın mensupları ile bir araya gelen Tütüncü, grubun 40 yıllık bir spor yolculuğu sonrasında bugünkü noktaya nasıl geldiğini aktardı. Tütüncü şunları söyledi: “Bundan 40 yıl önce bir müessese kulübü olarak kurulup 1993’te basketbol liginde Ülkerspor’a dönüştük ve pek çok başarı elde ettik. 2006 yılına kadar süren bu yolculuğumuz sonrasında basketbol ve futbolda gerek kulüpler gerekse federasyonlarla farklı işbirliği modelleri oluşturduk. Uluslararası organizasyonlarda Türkiye’nin tanıtımına kaynak ayırmaya özen gösterdik. 2010 yılında FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’na, 2013 yılında FIFA U-20 Futbol Şampiyonası’na ana sponsor olarak destek verdik. 2012 yılında Ülker Sports Arena’nın kapılarını açtık. Üstelik burada sadece basketbolu değil, insanların aileleri ile birlikte keyifl i anlar geçireceği çok amaçlı bir mekân oluşturduk. Spora olan desteğimiz bundan sonra da devam edecek. Gelecek 5 yılda da geçmiş 5 yıldan az olmayacak şekilde geleceğimiz olan çocuklara yatırım yapmaya devam edeceğiz.” 

60 bin taraftar uğurlamaya katıldı, 'trend topic' oldu 

Bir Türk takımının Final Four’a katılma başarısı göstermesini değerlendiren Tütüncü, “Bu Türkiye’nin başarısıdır. Bugün sadece Fenerbahçe Ülker taraftarları değil, basketbol seven herkes güzel bir deneyim yaşıyor. Kazanmak ya da kaybetmek bu deneyimin değerini azaltmayacak” dedi. Fenerbahçe Ülker için başlatılan “Efsane Olursun” kampanyası ile ilgili de bilgi veren Tütüncü, iki yıl önce başlatılan kampanya ile taraftar ve takımı bir araya getirecek bir akıma öncülük ettiklerini söyledi. 

Aynı konseptin Final Four’a da taşındığını belirten Tütüncü, şöyle devam etti: “Ülker olarak tarihi bir başarıya imza atan Fenerbahçe Ülker basketbol takımını Türk geleneklerine uygun bir şekilde Madrid’e uğurladık. Takımı suyla uğurlayan futbolcular, sosyal medyada büyük ses getirdi. Onlara Fenerbahçe taraftarı birçok ünlü isim katıldı. 60 bine yakın taraftarın katıldığı bu uğurlama hareketi, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından destek bularak sosyal medyada “trend topic” oldu. Londra Hyde Park’tan New York High Line’a ve Vatikan’a kadar dünyanın birçok yerinden taraftarlar çektikleri videolarla sosyal medya üzerinden başarı dileklerini iletti. Cuma günü yapılan ilk maça kadar 7 milyonu aşkın kişiye organik olarak ulaşmış olduk.” 

Euroleague maçlarını 201 ülke yayınlıyor

Euroleague kurulduğu 2000 yılından bu yana hızlı bir büyüme trendi gösteriyor. 15 yıl önce yılda yayın süresi 360 saatken, 2014-15 sezonunda bu süre 22 bin saate ulaştı. Yayıncı kuruluş sayısı 15’ten 73’e, yayın yapılan ülke sayısı 18’den 201’e yükseldi. Maçları salonlarda izleyen seyirci ortalaması 3565’ten 8351’e yükseldi. 

İlk yıllarda dijital kanallarını 7.3 milyon kişi ziyaret ederken günümüzde bu sayı 50.7 milyona ulaştı. Sponsorluk ve yayın haklarından elde edilen gelir, toplam gelirin yüzde 5’i iken 2014’te bu oran yüzde 30’a ulaştı. Gelirler toplamda yüzde 360 oranında büyüdü.

Çocukların gelişmesine yönelik projelere 8 yılda 36 milyon lira yatırım yapıldı

Son sekiz yılda çocuklara yönelik projelere 36 milyon lira bütçe ayıran Ülker, 2015’te futbol ve basketbolda yeni projeleri hayata geçirecek. Sosyal sorumluluk projeleri ile 2 milyonu aşkın çocuğa spordan sanata, beslenmeden kişisel gelişime kadar pek çok alanda yeni kazanımlar sağlandı. Futbol Köyleri’ne katılan 36 erkek, 44 kız toplam 80 çocuk milli takımlara seçildi. 50 çocuk profesyonel kulüplerle sözleşme imzaladı. Bugüne kadar desteklenen spor odaklı projelerden 270 bini aşkın çocuk faydalandı. Ülker, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından pilot olarak İstanbul’daki 380 okulun katılımıyla gerçekleştirilecek U-13 futbol ligini de destekleyecek.

Profesyonel kulüp sponsorlukları bitiyor

Futbolun herkes tarafından sevilen bir spor olmasına dikkat çeken Yıldız Holding Gıda-Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, çalışmalarının buna uygun yönde devam edeceğini vurguladı. Tütüncü, “Futbol gibi profesyonel kulüplerdeki sponsorluklardan sezon sonunda tamamen çıkıyoruz” dedi. Daha önce bu kararını kamuoyu ile paylaşan grup, sponsorluk anlaşmalarının bitmesini bekliyor. Basketbolda Ülker Basketbol Takımı 1995, 1998, 2001 ve 2006’da lig şampiyonu olmuş 5 kere Cumhurbaşkanlığı, 3 kere de Türkiye Kupası'nı almıştı. Takım 2007’de FB'nin 100. yılında bir birleşmeyle Fenerbahçe Ülker ismini aldı. Yeni takım 2007, 2008, 2010, 2011 ve 2014’te şampiyonluk kupalarını müzesine götürdü.

Bu konularda ilginizi çekebilir