'Kıbrıs konusu milli bir dava'

Kıbrıs'ta barıştan yana olan tarafın Kıbrıs Türk tarafı olduğunu söyleyen KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye'den su getirilmesiyle birlikte tarımda yeni bir dönemin başlayacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta barış ve anlaşmadan yana olanın Kıbrıs Türk tarafı olduğunu belirterek, "Dün de böyleydi, bugün de böyledir. Başlayan görüşme sürecinde bir sonuca ulaşmak, Kıbrıs meselesini geride bırakarak bir anlaşma yapmak gayesindeyiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 5. Milli Eğitim Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, şuranın önemine değinerek, yaklaşık 10 yıl aradan sonra yeni bir Milli Eğitim Şurası yapılmasının isabetli olduğunu söyledi. 
 
Eroğlu, Kıbrıs konusunun milli bir dava olduğunu belirterek, "Kıbrıs Türk halkı olarak bu topraklarda özgür yaşamak için yakın tarihimizi iyi bilmeliyiz. Bizim tarihimiz varoluş ve özgürlük mücadelesidir. Bilinmesinden çekineceğimiz hiçbir yönü yoktur. Tarihimizle, bizden önceki kuşakların verdikleri mücadele ile Anavatan Türkiye ile birlikte yaptıklarımızla gurur duymalıyız" diye konuştu.  

Kıbrıs'ta barış ve anlaşmadan yana olanın Kıbrıs Türk tarafı olduğuna işaret eden Eroğlu, "Dün de böyleydi, bugün de böyledir. Başlayan görüşme sürecinde bir sonuca ulaşmak, Kıbrıs meselesini geride bırakarak bir anlaşma yapmak gayesindeyiz" ifadelerini kullandı.  

"Rum tarafının tavrını değiştirmesi halinde, işimiz zor olmayacak"

Rum tarafının bugüne kadarki tavırlarını değiştirmesi ve Kıbrıs'ın tek sahibinin kendileri olmadığının idraki içinde olması halinde işlerinin zor olmayacağına dikkati çeken Eroğlu, şunları söyledi: 

"Her zaman ifade ettiğim üzere benim Kıbrıs Türk halkının çalışkanlığından, azminden, kararlılığından en küçük bir endişem yoktur. Kimse gelecekten endişe duymasın. Sizlerin, halkımızın eseri olan devletimiz vardır. Yeter ki birlik-beraberliğimizi bozmayalım, Anavatan Türkiye ile karşılıklı sevgi-saygı çerçevesinde birlikte yürümeye devam edelim" 

"Devletimiz en büyük güvencemiz" 

Cumhurbaşkanı Eroğlu, egemenliğin, özgürlüğün, güvenliğin ifadesi olan devletin en büyük güvence olduğunu belirterek, milli eğitim politikalarını saptarken en temel konu olan Kıbrıs konusunda bilinçli, barışçı ama hakkını korumakta kararlı nesiller yetiştirilmesine gereken ağırlığın mutlaka verilmesi gerektiğini söyledi. 

"Türkiye'den getirilecek suyla tarımda yeni bir dönem" 

Anavatan Türkiye'den su getirilmesi ile tarımda yeni bir dönemin başlamasının mümkün olacağını belirten Eroğlu, "Yeter ki zamanında, doğru kararlar alalım, sağlıklı adımlar atalım. Yetişmekte olan nesiller halkını, vatanını ve milletini seven, aidiyet duygusu güçlü, düzgün karakter sahibi, kötü alışkanlıklardan uzak nesiller olması hayli önemlidir" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir