'Kılıçdaroğlu Şişli'nin hesabını versin'

AK Parti Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Davutoğlu, Şişli'de belediye başkanından istifa etmesi yönünde kağıt alındığını belirterek, "Şişli halkına bu saygısızlık değil mi? Kılıçdaroğlu'nun hesap vermesi lazım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Konya 5. Olağan Kongresi'nde konuştu.

Davutoğlu, Kongre'de ana muhalefet partisi CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Şişli Belediyesi' ve 'paralel yapı' üzerinden eleştirilerde bulundu.

"Kılıçdaroğlu paralel çete ile yaptıkları işbirliğini açıklasın"

Davutoğlu, ''CHP vekili açıkladı '30 Mart öncesinde paralel çete ile işbirliği yapmakta hata yaptık' dedi. Kılıçdaroğlu açıklasın paralel çete ile yaptıkları işbirliğini. Neyi aldılar, neyi verdiler'' dedi.

Başbakan, Şişli Belediyesi'nde yaşanan krizle ilgili ise, "Şimdi kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor. 30 Mart öncesinde görünen o ki eski Belediye Başkanı, yeni Belediye Başkanı seçilirken elinden bir kağıt almış. Bu kağıtta Hayri İnönü, seçilirken o taahhüt etmiş, seçimi kazansa bile daha sonra eski Belediye Başkanı Sarıgül'ün oğluna, istifa edip, görevi vereceğine dair. CHP, bu demokrasiyi öğrenemeyecek, milli iradeyi öğrenemeyecek, halk oyu ne demek bunu öğrenemeyecek.

"Şişlililerin hesap sorması lazım"

Böyle bir kağıt verilmişse, yani 'kim belediye başkanı olursa olsun sonra oğluna bırakılacak' denmişse bunun o çok zikrettikleri saltanattan ne farkı var? Bu Şişli halkına saygısızlık değil mi? Bu milli iradeye saygısızlık değil mi? Şimdi Şişlililerin hesap sorması lazım. Neden böyle bir imzayla milli irade kapalı kapılar ardında devredildi? Kılıçdaroğlu'nun hesap vermesi lazım." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şöyle devam etti.

Geçen sene daha 2012 Şubat’ında MİT Müsteşarımıza yönelik hareket başlatanlar, MİT TIR’larına operasyon yapanlar, Dışişleri'ni dinleyenler istediler ki 30 Mart seçimlerinde Ak Parti ve Türkiye sendelesin. Millet 30 Mart’ta AK Parti’ye sahip çıktığını gösterdi. Tam da seçimden bir gün önce Cumhurbaşkanımız rahatsızlığı nedeniyle Konya’ya gelemediğinde miting alanını dolduran Konyalılara teşekkür ediyorum.

Şimdi 2015’te seçime giderken söylüyorum. Tek tek gelmeyin topunuz birden gelin. Eğer birinizden bire korkansak Allah bu emaneti bizden alsın. Kim kimle iş birliği, koalisyon yaparsa yapsın milli iradeyi egemen kılacağız.

Bu konularda ilginizi çekebilir