'Kılıçdaroğlu'nu ciddiye alan yok'

Irak ziyaretinin ardından yurda dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT'in CHP'ye yönelik bir operasyon yürüttüğü açıklamalarını da değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak ziyaretinin ardından İstanbul'a geldi. Davutoğlu, Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'na CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "MİT'in içindeki bir kanatla beraber CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar. Bu tuzağa da hiçbir CHP'linin düşmemesi lazım" ifadeleri soruldu.

Kılıçdaroğlu'nu MİT iddiasını ispatlamaya çağıran Davutoğlu, "Bin düşünüp bir konuşması lazım. Elinde bir delil varsa çıksın ortaya söylesin. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Kılıçdaroğlu her iddiada bulunabilir ama kurumları yıpratmaktan uzak durmalı" dedi. 

Biden'in ziyareti

Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ziyareti ile ilgili olarak "Meselemiz, bir, Türkiye'ye yönelik yeni bir büyük mülteci akını olmasın. Olacak ise bu Suriye sınırları içerisinde karşılanacak şekilde güvenli bölgeler şimdiden ilan edilsin. Halep'in düşmesi senaryosu da dahil olmak üzere. İki, Suriye'nin bütününe ümit verecek bir yaklaşım sergilensin. Üç, savaş suçluları ve insanlık dışı uygulamalar konusunda ayrım yapılmasın. İster terör örgütü, ister rejim hepsine tavır gösterelim. Bunları Sayın Biden ile de paylaşacağız, konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun MİT iddiası

Kılıçdaroğlu'nun bin düşünüp bir konuşması lazım. Elinde bir delil varsa çıksın ortaya söylesin. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Kılıçdaroğlu'nu ciddiye alan yok. Anadolu'da bir söz vardır; 'Oynayamayan gelin "yerim dar, yenim kısa" dermiş' 

Liderlik yapamıyor, partisi neredeyse 8-10 parçaya ayrılacak durumda. Bu parçalanmadan dışarıdan bir aktörü hem de gizemli bir şekilde sorumlu tutarak kendisini kurtarmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu her iddiada bulunabilir ama kurumları yıpratmaktan uzak durmalı. Kılıçdaroğlu başkasını suçlayacağına ev ödevini çalışsın.

Bu konularda ilginizi çekebilir