'Kırmızılı Kadın' sponsorluktan mı etti?

TFMD'nin, 29 yıldır düzenlediği yılın basın fotoğrafı yarışmasında, VakıfBank 5 yıllık sponsorluğunu bıraktı. Yarışmada 'Kırmızılı Kadın' yılın fotoğrafı seçilmişti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Fotomuhabirleri Derneği (TFMD), yılın fotoğrafı olarak Gezi eylemlerinin simgelerinden olan 'Kırmızılı Kadın'ı seçti. Vakıfbank bu seçim üzerine Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması anasponsorluğundan çekildi

TFMD’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:" Türkiye Foto Muhabirleri olarak düzenlediğimiz Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın sonuçları 24 Şubat 2014 tarihinde açıklandıktan sonra Vakıfbank, “Anasponsorluk Sözleşmesi”ni 25 Şubat 2014’te sözlü 26 Şubat 2014 tarihinde ise yazılı bildirimle tek taraflı olarak ve gerekçe göstermeden fesh ettiğini bildirmiştir.

Bu çerçevede TFMD faaliyetleri ve yarışma ile ilgili haber ve fotoğraflarda bundan böyle “Vakıfbank” ifadesinin geçmemesi, bankaya ait isim, logo, simge ve sair herhangi bir işaretin kullanmaması bankanın hukuki talebidir. Bu konuda derneğimizin hukuki haklarını da korumak adına gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ediyoruz. Yarışmamız, yeni bir destek ismi açıklanana kadar “TFMD Yılın Basın Fotoğrafları” olarak anılacaktır."

Vakıfbank’a 

Medya dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan “Yılın Basın Fotoğrafları”na 2009 yılından bu yana ismini veren Vakıfbank’a desteği için teşekkür ediyoruz. Ancak sonuçların açıklanmasının ardından çekilen sponsorluk derneğimizi hem kurumsal ve hem de maddi açıdan büyük zarara uğratmıştır.

Kamuoyuna 

Türk medyasının en önemli organizasyonları arasında gösterilen ve 29 yıldır aralıksız olarak sürdürülen basın fotoğraflarının değerlendirildiği tek yarışma Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın saygınlığı bağımsız bir jüri tarafından hiçbir siyasi görüş ve taraf gözetilmeden objektif bir şekilde belirlenmesinden kaynaklanmaktadır. Yarışmanın 17 kişilik jürisi de Türk basın fotoğrafına yön veren isimler arasından belirlenmekte, son iki yıldır bu jüriye dünya basın fotoğrafçılığından önemli isimler de davet edilmektedir. Bu yıl da 4 bin 3 yüz karenin üzerinde fotoğraf başvurusu arasında jüri üyelerimiz, seçimini özgürce yapmıştır.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin ödüllendirdiği fotoğraflar, tarihin görsel belgeleridir. Yarışmamıza katılan tüm kareler, haber fotoğrafıdır, foto muhabirlerinin gerektiğinde hayatları pahasına görüntülediği saf gerçeklerdir.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Kamu Yararı’na çalışan bir sivil toplum örgütüdür, isminin başında gururla “Türkiye” ismini taşımaktadır ve 30 yıldır hiçbir siyasi görüşün temsilcisi veya tarafı olmamıştır, gelecekte de olmayacaktır."

VakıfBank açıklama yapmadı

Bu arada VakıfBank'tan sponsorluktan neden çekildiği yönünde bir açıklama gelmedi.