'Kriz çığırtkanlarına inat büyüyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçerideki ve dışarıdaki kriz çığırtkanlarına inat istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üçüncü çeyrekte ekonomisi yüzde 4 büyüyen Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda da hedefleriyle uyumlu şekilde ve "beklentilerin ötesinde" büyüme oranlarına ulaşacağını söyledi.

Geçen hafta açıklanan gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verisine göre ekonomi üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 ile beklentilerin üzerinde büyüdü. Dokuz aylık büyüme ise yüzde 3.4 oldu.

Türkiye Bilimler Akademisi Ödülleri 2015 yılı töreninde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin bilim alanında da gelişerek kendi kendine yetmesinin önemine dikkat çekerken ekonomide büyüme alanında kaydedilen ilerlemelerin altını çizdi.

Erdoğan, "Dikkat ediniz, 2015 yılındaki bu büyüme hızına gerçekleştirdiğimiz iki seçime, içerde ve dışarıda yaşadığımız bunca badireye rağmen ulaştık. İçerdeki ve dışarıdaki kriz çığırtkanlarına inat istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da hedeflerimizle uyumlu şekilde beklentilerin ötesinde büyüme oranlarına ulaşacağız" dedi.