'Merak etme bizim çatımız akmaz'

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, çatı aday formülü için "O çatı uçtu gitti" diyen Başbakan'a "Merak etme bizim çatımız akmaz" cevabını verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. PKK terörü ve çocuk kaçırmalar üzerinden hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli. Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak da önemli açıklamalarda bulundu.

"Aday mısınız, değil misiniz?" 

Erdoğan'a, "Başbakan'ın adaylığı hemen hemen kesinleşti. Her nedense açıklamaktan çekiniyor. Buradan soruyorum; "Söyleyin aday mısınız, değil misiniz?" diye seslenen MHP lideri, çatı aday eleştirilerine de yanıt verdi. Bahçeli, "Sayın Erdoğan merak etme bizim çatımız akmaz, uçmaz, göçmez. Sen bizim çatımıza değil birlikte tüfek çattığın menfaat düşkünü muhteris yandaşlarına bak. 10 Ağustos’ta düşecek süngünün derdine yan" dedi.

"Genelkurmay Başkanlığı hükümetin suyuna girdi"

Artan terör olayları ve çocuk kaçırmalar nedeniyle Genelkurmay'a yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "Genelkurmay terör eylemlerinin istatiğini tutmaktan başka ne yapmakta doğrusu merak içindeyiz. Bu öncelikle hükümetin suçuysa daha sonra Genelkurmay’ın kusurudur. Genelkurmay Başkanlığı hükümetin suyuna girdi. Jandarma’nın Öcalan’ın isteği doğrultusunda Güneydoğu’dan çekileceği konuşulmaktadır. PKK Başbakan’ın yumuşak karnını gördü. PKK ile gayri meşru bir ilişki içinde bulunan kişi bu ülkede Başbakandır. Ama böylesi bir kişi ne yaparsa yapsın bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacaktır." dedi.

"Başbakan'ın B ve C planları fostur ve boştur"

Doğu'da çok sayıda ailenin çocuklarını terör örgütünün kaçırdığını söyleyerek başlattığı eylemleri değerlendiren Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı onurluysa , izzet-i nefis taşıyorsa, çocuklar neredeyse, nereye götürülmüşlerse elindeki imkanları harekete geçirerek gidecek, arayacak, bulacak, sonra da getirip ailelerine teslim edecektir. Bunun başka bir yolu yoktur. Başbakan'ın B ve C planları ise fostur ve boştur, hikayedir. Şayet bir plan varsa, şayet bir hazırlık varsa, HDP veya BDP'den insaf beklenilmesi ayıptır, vebaldir." dedi.

"Başbakan bir gece Kandil’de görülmeli ve ne var ne yok..."

PKK’nın kamplarının yeri belli olduğunu söyleyen Bahçeli, "Yüreği yetiyorsa Başbakan bir gece Kandil’de görülmeli ve ne var ne yok temizleyip atılmalı. İşte o zaman kendisinin inandırıcı olduğuna hükmedebiliriz.  Bu devrin Ali Kemal’i, Sait Mollası yıkımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı sürecin normal yürüdüğünü açıklamıştır. PKK süreçle canlanmıştır. Çözüm sürecine yüklenen hangi anlam varsa havada kalmıştır. Gerçi bunlar bizim için sürpriz değil." ifadelerini kullandı.

En büyük sorunlardan birinin kanlı terör heves ve tahrikçileri 

Türkiye'nin önündeki en büyük sorunlardan birinin kanlı terör heves ve tahrikçileri olduğunu vurgulayan Bahçeli, terörün son dönemlerde yine azmış ve kontrolden çıkmış olduğunu söyledi. 

Bahçeli grup toplantısındaki konuşmasına şöyle devam etti:

PKK son günlerde var gücüyle eylem yapmakta. Diyarbakır Gömeç köyündeki sulama barajını protesto etmek için 24 Mayıs’tan itibaren Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nu kapattı. Hükümetin seyrettiği olaylar esnasında bölücü alçaklar molotof atmış, uzun namlulu silahlarla saldırmıştır. 30 Mayıs’ta Lice’de görevli jandarma özel harekata saldırdılar. 400’e yakın PKK’lı grup Muş Varto yolunu trafiğe kapatmıştır. Son bir haftanın eseri bunlar. Teröristler yol kesip kimlik kontrolü yapmaktadır.  28 Mayıs 2014’te korucumuz Mehmet Uğurtay Mardin’de şehit edilmiştir.

"Vali müsveddesi hâlâ görevde" 

Doğu ve Güneydoğu’da devlet yok, vali ve kaymakam kayıp, asker ve polis ancak kendisini savunmaktadır. PKK’lıları bazıları rica minnet durdurmaya çalışmıştır. Bazıları ise çözüm sürecinden dolayı Başbakanla İmralı canisini takdirle karşıladığını yüzsüzce dile getirmiştir. Bu vali müsveddesi hala görevde.  Türkiye nereye gitmektedir? Orada devlet fiilen komaya girmiş demektir.

"Gezi’de kilitli kalan, 17 ve 25 Aralık’tan kaçan bir Başbakan"

Eşkıyalar dağdan şehitlere inmiştir. PKK’nın korkusu kalmamış, her taraf Kandil Dağı’na çevrilmiştir. Zira ortada hükümet yok. Gezi’de kilitli kalan, 17 ve 25 Aralık’tan kaçan bir Başbakan’ın teröre boyun eğme hali vardır.

"Bilal Erdoğan Ya Hak diye ok atarken..."

Villada para eriten çocuğu Ya Hak diye ok atarken garibanın çocuğu ya sabır çekmekte.  20 Mayıs 2014’de Başbakan aynen şöyle dedi: Dicle’nin kenarında kurdun kaptığı koyun bile benim mesuliyetimde.  Klasikleşmiş bu anlamlı  sözler ne kadar eski de olsa önemini yitirmemiştir. Bu koyunu kapan ve çalan Başbakan olursa ve kapanlarla Başbakan ortaklık içindeyse nereye başvuracağız.

"Başbakan namı diğer Nedimov'a benziyor"

Maskelilere bağıran çağıran Başbakan bunun mislini yapanlara karşı sessizdir. Yakın çevresine yeni giren malum danışmanı haklıdır. Başbakan tarihteki Sadrazam Nedim Paşa'ya namı diğer Nedimov'a benzemektedir. Ruh ikizi olduğunu icraatlarıyla ispatlamakta. PKK insan kaçırmakla kalmamış dağa çocuk kaçırmaya kadar işi vardırmıştır. Terörden ekmek yiyen omurgasızlar çocuklara kalem yerine silah vermektedir.

"Boko Haram neyse PKK da aynı"

Kendi evlatlarını el bebek büyüten terör elebaşları masum annelerin babalarını canlı bombaya çevirmektedir.Mutlaka ki çocuklara Türk askeri düşman olarak gösterilmektedir. Nijerya’da kız çocuklarını kaçıran Boko Haram neyse PKK da aynı. Bunlarda ne din, ne iman, ne insanlık ne de merhamet vardır.

Bu konularda ilginizi çekebilir