'MİT Müsteşarını kutluyorum'

BDP'li vekil Sakık, "MİT görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmaların ardından Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine geçildi. Meclis Genel Kurulu’nda MİT Teklifi üzerindeki görüşmeler sırasında konuşan BDP Muş Milletvekili Sakık, “Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. Bakın, bir yıldır bir çatışmasızlık süreci yaşanıyorsa ve burada MİT'in bir katkısı varsa bundan büyük bir mutluluk da duyarız” dedi.

Genel Kurul’da konuşan Sakık, “Bakın, sürekli, bir şerefsizlikle insanlar itham ediliyor. ‘Kim ki görüştüyse şerefsizdir’ diyor. Biz bunu iade ediyoruz. Biz görüşüyoruz, biz şerefli insanlarız. Barış ve Demokrasi Partisi görüşmeleri sürdüren bir partidir. Gidip İmralı'yla da görüşüyor, gidip Kandil'le de görüşüyor, gelip iktidarla da görüşüyor. Bu şerefli bir iştir, kanı durdurmak, ölümleri durdurmak şerefli bir iştir. Şerefsizlik nedir biliyor musunuz? Kana seyirci kalmaktır, ölümlere seyirci kalmaktır. Eğer MİT bu konuda görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyor ve bu konuda saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben, burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. Bakın, bir yıldır bir çatışmasızlık süreci yaşanıyorsa ve burada MİT'in bir katkısı varsa bundan büyük bir mutluluk da duyarız” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir