'MİT'çilerin evinde arama'ya yalanlama

İçişleri Bakanı Şahin, "MİT görevlilerinin evlerinin aranması söz konusu değil" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, MİT görevlilerinin evlerinin arandığı iddiasını "Şu an itibarıyla evlerinin aranması söz konusu değil" diye yalanladı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yaptığı açıklamada, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski MİT Müsteşarı Emre Taner ile eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in evlerinde ve MİT lojmanlarında arama yapıldığı yönündeki haberler ile ilgili olarak, "Şu an itibarıyla evlerinin aranması söz konusu değil" dedi.
Suriye uyruklu bir subayın kaçırıldığı iddiası
Öte yandan Bakan Şahin, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Suriye uyruklu bir subayın "Türkiye'den illegal yollarla kaçırılarak Suriye güvenlik güçlerine teslim edildiği" iddiası üzerine başlattığı soruşturmaya ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Şahin, "Bu kaçırma olayına karışan Türkiye'den 5 kişi var. Bunlar takip sonucu, polisimizin istihbaratı sonucu, tespit edildiler ve savcının talimatıyla yakalandılar, sorgulanıyorlar" dedi.
Gözaltına alınan kişilerin MİT ile ilişikleri yok
İçişleri Bakanı Şahin gözaltına alınan kişilerden birinin daha önce MİT'te çalıştığını ifade ederek şunları kaydetti:
"Şu anda MİT ile ilişiği olmayan, o kaçırma olayına karışmış olmasından sonra yapılan iç değerlendirme ve soruşturma sonucunda teşkilattan ihraç edilmiş, ilişiği kesilmiş bir kişidir. Kamuoyuna basın aracılığıyla yanlış bilgi intikal ediyor. O  yanlış bilgi de 5 kişinin de MİT mensubu olduğu yönünde bir bilgi. Bizim tespitlerimize göre, MİT'ten aldığımız bilgiye göre şu an itibariyle hiçbirinin teşkilat ile ilişiği yok. Bir tanesi eski teşkilat mensubu o kadar."
Bu konularda ilginizi çekebilir