'Muhalefeti dizayn etmeye senin gücün yetmez'

Seçimde çıkan sonucu başarısızlık olarak değerlendirmediğini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, istifa edeceği iddialarını yalanladı. Hükümete ise, 'Muhalefeti dizayn etmeye senin gücün yetmez' mesajı verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası ilk açıklamasını yaptı. Seçimlerden çıkan sonucu başarısızlık olarak değerlendirmediğini belirten Kılıçdaroğlu, istifa edeceği yolundaki iddialara da yanıt verdi.

30 Mart seçimleri sonrası canlı yayında değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa edeceğine dair iddiaları yalanladı ve "Ülkeyi soyanlara istifa edecek mi diye sorulmuyor da, ülkenin çıkarları için mücadele edene soruyorlar. Kimse bunu beklemesin. Bu daha başlangıç. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Halkın büyük oranda seçimlere katılımının mutluluk verici olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a dün geç saatlerde gerçekleştirdiği balkon konuşması üzerinden eleştirilerde bulundu.

AK Parti hükümetini muhalefeti dizayn etmeye kalkmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, " Demokrasi muhalefet tahammül etme rejimidir. Kimsin sen? Bizi dizayn edemezsin. senin gücün yetmez." dedi.

"Balkon konuşmasında açıkça demokrasiye meydan okundu"

"Önünde boyun eğecek kişi arıyorsan balkon konuşması sırasında yanında olanlara bak" diyen Kılıçdaroğlu, "Balkon konuşmasının bir başka özelliği daha var. Adı yolsuzluğa çıkmış insanlar, kirli siyasetin içinde bulunan insanlar oradan konuşma yapamaz. Bu tabloyla birlikte bir balkon konuşması izledik. Balkon konuşmasında açıkça demokrasiye meydan okundu" dedi. 

"Ülkeyi soyanlara istifa edecek mi diye sorulmuyor"

Balkon konuşmasının "Ben devlete meydan okurum" anlamına geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, istifa edeceğine dair söylentilere de açıklık getirdi.  Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi soyanlara istifa edecek mi diye sorulmuyor da, ülkenin çıkarları için mücadele edene soruyorlar. Kimse bunu beklemesin. Bu daha başlangıç. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.