'Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı' açılıyor

Tahvil ve Bono Piyasası bünyesinde hisse senetleri İMKB'de işlem gören ortaklıklar için yeni bir finansman imkanı sağlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB Tahvil ve Bono Piyasası bünyesinde, hisse senetleri İMKB'de işlem gören ortaklıklar için yeni bir finansman imkanı sağlayacak "Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı" açılıyor.

İMKB açıklamasına göre, 17 Mayıs 2010 tarihinde faaliyete geçecek Tahvil ve Bono Piyasası Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı'nda (Pazar), hisse senetleri İMKB Ulusal, İkinci Ulusal ve Yeni Ekonomi Pazarlarında işlem gören ortaklıkların, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde ihraç edecekleri ve sermaye piyasası mevzuatında "Nitelikli Yatırımcı" olarak tanımlanan yatırımcılar tarafından satın alınabilecek borçlanma araçlarının ihraç işlemleri gerçekleştirilecek.

Borçlanma araçlarının nitelikli yatırımcılara Borsa'da ihracı için ihraçcı kuruluş tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılacak kayda alma başvurusuyla eş anlı olarak, borçlanma araçlarının Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı'nda satışı ve satışın sona ermesini takiben Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem görmesi için Borsa'ya başvuru yapılacak. Borsa'ya başvuru bir yıllık bir dönem içinde yapılacak borçlanma araçlarının tümünü kapsayacak şekilde veya  belirli bir miktarı kapsayan her bir ihraç için ayrı ayrı yapılabilecek.

Pazar'da ihraç işlemi serbest fiyat sürekli müzayede sistemiyle gerçekleştirilecek. İhraçcı ortaklık talebe bağlı olarak ihraç fiyatını seans süresince istediği gibi belirleyebilecek.

Ayrıca, Pazar'da ihracı tamamlanan borçlanma araçları herhangi bir şarta bağlı olmaksızın ihracı takiben Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda doğrudan ikinci el işlemlere açılacak.

İkinci el işlemlere açılacak borçlanma araçlarının ikinci el piyasa işlemleri de nitelikli yatırımcılar arasında gerçekleştirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir