'Olağanüstü kongre' için toplandılar

AK Parti MKYK toplandı. Toplantıda, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla olağanüstü kongre kararı alınması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplandı. Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantı, saat 13.20'de başladı. Toplantıda, Erdoğan'ın, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla olağanüstü kongre kararı alması bekleniyor.

AK Parti Tüzüğü'ne göre, Büyük Kongre'yi olağanüstü toplama yetkisi MKYK'da bulunuyor. Büyük Kongre, Genel Başkan veya MKYK'nın ya da büyük kongre delegelerinin en az 5'te birinin yazılı talebi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılabiliyor.

Şartların oluşması halinde MKYK'nın olağanüstü kongreyi bir hafta içinde ilan ederek, çağrı tarihinden itibaren, en geç 45 gün içinde yapma zorunluluğu bulunuyor. Tüzüğe göre kongrenin en az 15 gün önceden ulusal bir gazetede ilan edilmesi gerekiyor.

Genel Başkanlık ve Başbakanlık koltuğuna aday ismin de MKYK gibi parti içi kurullarında yapılacak istişareler neticesinde belirlenmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir