'Paket', hafta başı 'teklif' olacak

Anayasa değişikliği paketine cuma akşamına kadar öneri bekleniyor, paket cumartesi-pazar netleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cuma akşamına kadar görüştükleri kurumlardan öneriler gelirse Cumartesi, Pazar günü çalışarak Anayasa değişikliği paketini netleştireceklerini söyledi. Arınç, "Pazartesiden itibaren de asgari 184 milletvekili arkadaşımızın teklifi imzalaması gerekiyor. Bunda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Teklif haline gelecek metni Meclis Başkanlığı'na vereceğiz" dedi.

Arınç, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak TÜRK-İŞ'i ziyaret etti.

Arınç, görüşmeden sonra yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, bir soru üzerine dünden bu yana siyasi partiler ve çeşitli kurumlara sunulan paketin bir taslak olduğunu belirtti. Bunu olgunlaştırmak, katkı, eleştiri ve önerileri almak için taslağı sunduklarını ifade eden Arınç, kurumların eleştirdiği ya da eksik gördüğü noktaların olabileceğini belirtti. Arınç, şunları söyledi:

"Ama bunları değerlendirecek olan bir siyasi iradedir. Bu siyasi irade de Cuma akşamına kadar teklifler, öneriler gelirse biz de Cumartesi, Pazar bunu çalışarak netleştirme noktasına geleceğiz ve Pazartesiden itibaren de asgari 184 milletvekili arkadaşımızın teklifi imzalaması gerekiyor. Bunda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Teklif haline gelecek metni Meclis Başkanlığına vereceğiz"

"Yüksek yargının açıklamalarını özenle not ediyoruz"

Arınç, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'a yaptığı ziyaret sırasında da Kamu-Sen yöneticilerinin görüşmeye büyük ilgi gösterdiklerini ve geçmişten bu yana anayasa değişikliği konusunda kendilerinin de benzer çalışmalar yaptıklarını ifade ettiklerini söyledi. Arınç, şöyle devam etti:

"Bizim açımızdan çok verimli, yararlı bir görüşme oldu. Sayın Başkan'ı ve arkadaşlarını yaptıkları mücadelede takdirle izleyen kişilerden oluşuyoruz. Onların, çalışma hayatıyla ilgili, sivil hayatla ilgili, yüksek yargı ile ilgili, toplumsal hayata geçirmeyi düşündüğümüz yeni, takviye edici hükümlerle ilgili çok olumlu düşüncelere sahip olduklarını gördük. Eleştirilerini dikkate alacağız, bundan yararlanacağız"

Bülent Arınç, bir başka gazetecinin anayasa değişikliği taslağına ilişkin yargı cephesinden gelen eleştirileri hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine, "Yüksek yargının açıklamalarını dikkatle takip ediyoruz ve özenle not ediyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir