'Refah sıçramasının arefesindeyiz, İnşallah'

TÜSİAD Başkanı Yılmaz, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra "Türkiye'nin huzura, barışa kavuşması bakımından bu süreç çok önemli. İnşallah sürecin memleketin hayrına, barışın ardından yapacağı büyük sıçramaya vesile olacağına hem fikir olduk" ded

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, çözüm süreciyle ilgili, "Türkiye'nin huzura, barışa kavuşması bakımından bu süreç çok önemli. İnşallah sürecin memleketin hayrına, barışın ardından yapacağı büyük sıçramaya vesile olacağına hem fikir olduk" dedi.

Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde basına kapalı gerçekleştirilen yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından gazetecileri açıklamada bulunan TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, gayet verimli, yararlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dönem programıyla ilgili detaylı bir sunumda bulunduklarını aktaran Yılmaz, "Sayın Başbakanın programımızla ilgili gayet kapsamlı değerlendirmeleri alma fırsatı bulduk. Programımızın tamamlanması bakımından önemli girdiler, mümkün oldu" dedi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu toplantı vesilesiyle sayın Başbakan'ın Amerika Birleşik Devletleri'ne yapacağı gezi çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki faaliyetlerimiz ve özellikle Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTYO) anlaşmasına ilişkin beklentilerimizi dile getirme fırsatı bulduk. Gerek Avrupa Birliği'nde gerek Amerika'da bu konuda yaptığımız çalışmalardan söz ettik. Türkiye için çok önemli bir anlaşma olacak bu gelişmenin Türkiye menfaatleri gözetilerek tamamlanması konusunda karşılıklı hem fikir olduk. Kendisinin bu konudaki hassasiyetini öğrenmekten mutluluk duyduk."

Türkiye'nin 30 yıldır süren şiddetten, terörden arındırılmasıyla ilgili çözüm sürecine ilişkin beklentilerini Başbakan Erdoğan'a anlattıklarını söyleyen Yılmaz, Başbakan'ın bu konudaki kararlılığını gördüklerini ifade ederek "Türkiye'nin huzura, barışa kavuşması bakımından bu süreç çok önemli. İnşallah sürecin memleketin hayrına, barışın ardından yapacağı büyük sıçramaya vesile olacağına hem fikir olduk. Gerek bölgesel gerek ulusal anlamda kalkınmamızda TÜSİAD'ın rolüyle ilgili sayın Başbakan'ın görüşlerini aldık. Başbakan, TÜSİAD'a bu konuda önemli görevler düştüğünün altını çizerken biz de bu konudaki detaylı çalışmalarımız, hazırlıklarımız hakkında kendisine bilgi verdik" ifadelerini kullandı.

"Gayet yararlı, faydalı, kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik

Gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin konuşup konuşulmadığının sorulması üzerine Yılmaz, "Tabii ki TÜSİAD'ın bu konudaki hazırlıklarından bahsettim. Bu konuya ilişkin yapacağımız çalışmaları kendilerin arz etme fırsatı bulduk" cevabını verdi.

Yılmaz, "Sürece ilişkin herhangi bir endişe belirttiniz mi?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Hayır efendim. Sürece ilişkin endişemiz yoktur. Sürece ilişkin inancımız vardır. Hepimizin sürece ilişkin inancı vardır. Ülkede barışın gelmesi ve bu toplumun huzura kavuşması ve bu huzurla refah sıçraması yapmasının arefesindeyiz, inşallah."

TÜSİAD ile hükümet arasında daha önce yaşanan polemiklerin ve görüş ayrılıklarının hatırlatılıp bu konunun toplantıda konuşulup konuşulmadığının sorulması üzerine ise "Gayet yararlı, faydalı, kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik" cevabını verdi.