'Saldırganı Boston'a gömmeyelim'

Boston Belediye Başkanı Menino, saldırganın cenazesinin kentte gömülmesini uygun bulmuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BOSTON - ABD'nin Boston Belediye Başkanı Thomas Menino'nun kentteki maratonu kana bulayan bombalı saldırıların zanlısı Tamerlan Tsarnaev'in cenazesinin Boston'da gömülmesini uygun bulmadığını ve kararı ailenin vereceğini bildirdi.

Menino'nun yardımcısı, belediye başkanının Tsarnaev'in cesedinin ailesinin yaşadığı Rusya'ya götürüleceğine inandığını söyleyerek, "Thomas Menino, cenazenin Boston'da gömülmesinin uygun olmadığını düşünüyor" ifadesini kullandı.

Worcester, cenaze hizmetleri şirketinin yöneticisi Peter Stefan da cenaze için ABD ve Kanada'dan 100'den fazla kişinin defin için yer önerisinde bulunduğunu, fakat yetkililerinin bunu kabul etmediğini ifade etti.

Boston'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan 2 bomba, 3 kişinin ölümüne, 260'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, şüpheli Tamerlan Tsarnaev öldürülmüş, kardeşi Cohar Tsarnaev ise ağır yaralı olarak yakalanmıştı.