'Sarı toz' bu kez Ankara Adliyesi'nde

Ankara Adliyesi'nde içerisinde sarı toz bulunan şüpheli zarf alarmı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosu ise şüpheli zarflarla ilgili soruşturma düğmesine bastı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Kanada, Belçika, Almanya, ABD, Fransa ve son olarak Macaristan Başkonsolosluklarında paniğe yol açan 'sarı toz'lu zarflar bu kez Ankara Adliyesi'nde görüldü.

Ankara Adliyesi'nde gönderilen ve içinde toz bulunduğu belirtilen şüpheli zarf nedeniyle AFAD ekipleri adliyeye gelerek inceleme başlattı.

AFAD, kapalı haldeki zarflara el koydu

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ekipleri, Ankara Adliyesine gönderilen zarflara, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehdit şüphesiyle incelenmek üzere el koydu. 

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Adliyesi'nde bulunan polis merkezine koli içinde gelen 2 zarftan şüphelenen yetkililer, AFAD'a ihbarda bulundular. 

İhbar üzerine AFAD Ankara İl Müdürlüğü KBRN ekibinden 8 personel, 2 araç ile adliyeye gitti. 

AFAD ekipleri, incelenmek üzere kapalı haldeki zarflara el koydu. Numuneler Sağlık Bakanlığına ulaştırılacak.  

Bu arada, zarfların Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği öğrenildi. 

Savcılık düğmeye bastı

Öte yandan Kanada, Belçika, Almanya, Fransa, ABD ve son olarak da Macaristan Başkonsolosluklarına gönderildiği ve içinden ''sarı toz'' çıktığı belirtilen zarflarla ilgili savcılık harekete geçti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından görevlendirilen savcı Bülent Başer, TCK'nin 174. maddesindeki "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması ve el değiştirmesi" kapsamında soruşturma açtı. 

Soruşturma kapsamında zarfların gönderildiği postaneler ve konsolosluk çalışanları ile mağdurların ifadelerinin alınacağı ve olay yerindeki kamera kayıtlarının da inceleneceği öğrenildi. 

Bu arada, ele geçirilen sarı tozlarla ilgili incelemenin ardından hazırlanacak raporun da savcılığa gönderileceği kaydedildi. 

Valilik'ten açıklama

Ankara Valiliği, Ankara Adliyesi'ne gönderilen sarı toz bulunan şüpheli iki zarfta, biyolojik ve radyolojik bir bulgu tespit edilmediğini bildirdi

Bu konularda ilginizi çekebilir