'Siyaset heveslisi cübbeliler istifa etmeli'

Başbakan Yardımcısı İşler, "Başbakanımızın tepkisi, muhalefet sözcüsü gibi konuşan, cübbesinin arkasına saklanan kişiye yönelik millet adına verilmiş haklı bir tepkidir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmaya ilişkin, "Bazı törenleri fırsat bilerek cübbenin arkasına sığınıp siyasileri eleştirmek en hafif tabiriyle nezaketsizliktir. Bu durumun sürekli tekerrür etmesi beklenemez. Kameralar karşısında işlenen bu nezaketsizlik hakkettiği cevabı almıştır" değerlendirmesinde bulundu.

İşler, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Feyzioğlu'nun Danıştay'daki konuşmasının protokol, edep ve nezaket kurallarına aykırı, siyasi içerikli bir konuşma olduğunu ileri sürdü.

"Başbakanımızın tepkisi, muhalefet sözcüsü gibi konuşan, cübbesinin arkasına saklanan kişiye yönelik millet adına verilmiş haklı bir tepkidir" ifadesini kullanan İşler, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda cübbenin arkasına saklanarak siyasi şov yapma ve siyasete ayar verme gibi kötü bir modanın başladığı anlaşılıyor. Bazı törenleri fırsat bilerek cübbenin arkasına sığınıp siyasileri eleştirmek en hafif tabiriyle nezaketsizliktir. Bu durumun sürekli tekerrür etmesi beklenemez. Kameralar karşısında işlenen bu nezaketsizlik hakkettiği cevabı almıştır.

Millet tarafından seçileceği için, bürokratların ve yargı mensuplarının cumhurbaşkanı olma dönemleri kapanmıştır. Boşuna heveslenmesinler. Cübbe ile siyaset yapılmaz, siyaset heveslisi olan cübbeliler derhal görevlerinden istifa edip, cübbelerini çıkartıp siyasete girmeliler."

Bu konularda ilginizi çekebilir