'Siyasi sorumluluğun gereği neyse yapılır'

Enerji Bakanı Yıldız ile birlikte Soma'dan gelen 10 işçiyle görüşen Çalışma Bakanı Çelik, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Siyasi sorumluluğun gereği neyse yapılır" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Soma'da 13 Mayıs'ta gerçekleşen 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan kaza sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor. Bugün Soma'dan gelen 10 maden işçisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve bir grup milletvekiliyle görüştü.

"Taşeron sistemi emeğin sömürüsüne döndü"

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Faruk Çelik, "Taşeron sistemi emeğin sömürüsüne iyiden iyiye döndü. Taşeron meselesi konuşulması değil, artık çözülmesi gereken bir mesele." dedi.

Bugünlerde herkesin iş güvenliği uzmanı, maden uzmanı olduğunu söyleyen Çelik, iş güvenliği anlamında yapılan çalışmaların basın tarafından zamanında gündeme getirilmemesini eleştirdi.

Çelik, adına bir karalama kampanyasının düzenlendiğini söylemesini hatırlatan gazetecilere ise, "Koltuk meselesini, kendi geleceğimiz meselesi yapmayız. Siyasi sorumluluğun gereği neyse yapılır." yanıtını verdi.

AK Parti Genel Merkezinde, sabah erken saatlerde kahvaltıyla başlayan görüşmeye, Yıldız ve Çelik ile Kapusuz'un yanı sıra milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Öznur Çalık, Recai Berber, Mehmet Muş, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir