'Sosyal ağlarla' ördük şirketlerimizi dört baştan!
Artık konferanslar için ofise gitmeye gerek kalmadı
DERYA COŞKUN
İSTANBUL - Büyük bir sıçramayla hayatımızın önemli bir kısmını dolduran "sosyal ağlar" son dönemde çalışma şekline ve birlikte çalışma yöntemlerine de yeni bir soluk getirdi. Kurumsal olarak uygulamalarını dünyada sıkça gördüğümüz, Türkiye'de de zaman zaman bazı şirketler tarafından hayata geçirilen bu uyguluma, teknolojiyle birlikte, "sanal ofis" trendinin hızla yaylımasının önünü açıyor. İşte, dünyada ve Türkiye'de kullanılan kurumsal sosyal network platformlarından bazıları...
Huddle
Microsoft'un SharePoint hizmetine rakip, bulut tabanlı bir işbirliği platformu olan servis, küresel 100 binden fazla işletme tarafından kullanılıyor. Çalışanların değişiklikleri görebileceği ve değişiklik yapabileceği sürüm kontrolü yönetimi sunan bu servis, kontrol yeteneği ile her işletmenin kendi projesi üzerinde çalışmasına yardımcı oluyor.
Citrix Sharefile
Çalışanların birlikte çalışmasına yardımcı olmak için tasarlanmış özellikleri bulunan bu platform, 30 sektöre özel çözümler sunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere, dosyalara erişme ve dosya aktarmayla birlikte, aynı zamanda depolama hizmetleri sunan servisin paketi için aylık yaklaşık 59,9 dolar ödemek gerekiyor.
Google Apps Business
İlk olarak 2006 yılında hayatımıza giren bu ortak iş platformu, şimdi 5 milyon işletme tarafından kullanılan çok faydalı bir takvim konumunda. Dökümanları bir tabloda düzenleme, takvime tarih ekleme, dosya yükleme yapılabilen serviste, kullanıcılar ortak ve gerçek zamanlı işbirliği sağlayabiliyor. Sistemin, ayrıca video konferans gibi özellikleri de bulunuyor.
Dropbox For Business
Fortune 500 listesinde yer alan şirketlerin yüzde 95'inin bu servisten yararlandığını söylersek, bu ortak iş platformunun ne kadar popüler olduğunu sanırım anlayabilirsiniz. Servis, çalışanların farklı cihazlar arasında dosya paylaşımına olanak sağlıyor.
Office 365
Office 365, zaten bildiğiniz ve her gün kullandığınız Office'in aynısıdır. 0Office 365 bulutla desteklendiğinden, uygulamalarınızı ve dosyalarınızı neredeyse her yerde, PC'de, Mac'te ve tabletlerde alabilirsiniz ve bunlar her zaman güncel olur.
Yammer
Aslında her ne kadar sosyal network olarak tanımlansa da kurumsala yönelik tasarımıyla Twitter ve benzeri servislerden ayrılıyor. Kullanıcılar, çalıştıkları şirketlerin sosyal ağ odalarına üye olarak buradan paylaşımda bulunabiliyor. LG de bu servisi kullanan şirketlerden biri.