'Süper yetki'yi sert dille eleştirdi

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "9 yıldır neredeydin, armut mu topladın" diye seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'ten süper yetki isteyen hükümete çağrıda bulunarak, "Parlamentoyu tatil etmeyelim. Haziran'ın 1'ine kadar çalışalım. Ne getireceksen getir. Kanun hükmünde kararname (KHK) istemek parlamentoyu tasfiye anlayışının bir sonucudur. Bu parlamentoyu by-pass etmek demektir. Bir dönem KHK çıkmıştır ama darbe sonrasıdır, olağanüstü dönemler sonrasıdır" dedi.

"9 yıldır neredeydin, armut mu topladın?"

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin kanun hükmünde kararname (KHK) çıkarmak için Meclis'e başvurmasını eleştirdi. Kanun hükmünde kararnamelere savaş hali ve olağanüstü dönemlerde başvurulduğunu belirten CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Başbakan'ın unutmaması gereken bir şey var. Demokrasinin olmazsa olmazı muhalefettir. Muhalefet toplum adına düşünür. Siz muhalefetin görevini kanun hükmünde kararname ile alıyorsunuz. Nedir, parlamento kapalı, seçime gidiyoruz. Ülkenin beklemeye tahammülü yokmuş. 9 yıldır neredeydin sen. Armut mu topluyordun 9 yıldır. 9 yıldır bu milletin ensesinde boza pişirdin sen. İşsizlere, çiftçilere, esnaf bak, emeklilere bak, toplumun hangi kesimine istiyorsan gel beraber soralım."

"Kendisini parlamento yerine koyacak"

Başbakan'ı adeta topa tutan CHP Genel Başkanı, "Parlamento tatile girecek, ben kanun çıkaracağım. Yasama organının görevini kim alacak, yürütme organı, kendisini parlamento yerine koyacak. Nasıl çıkaracak, muhalefetsiz. Böyle bir şey olabilir mi" diye sordu.

"Kendi milletvekillerinden mi korkuyorsun?"

AKP'nin Meclis'te yeterli çoğunluğu olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkanı, şu öneriyi yaptı:

"Kendi milletvekillerinden mi korkuyorsun. Onlar da gelsinler. Parlamentoyu tatil etmeyelim. Haziran'ın 1'ine kadar çalışalım. Ne getireceksen getir. KHK istemek parlamentoyu tasfiye anlayışının bir sonucudur. Muhalefete tahammül edememenin bir sonucudur. Bu anlayışı kabul etmiyoruz. Bu parlamentoyu by-pass etmek demektir. Böyle bir şey demokrasilerde olmaz."

"Bir dönem KHK çıkmıştır ama darbe sonrasıdır"

Bir dönem KHK'lerin çıktığını, ancak darbe sonrası olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Olağanüstü dönemler sonrasıdır. Olağanüstü bir olay var mı Türkiye'de. En son olağanüstü olay Libya'da çıktı; biliyorsunuz beyefendi çıktı NATO'nun orada ne işi var diye yeri göğü inletti. Sonra Türkiye'ye geldi tıpış tıpış savaş gemilerini gönderdi, üstelik Meclis'ten karar çıkmadı. Parlamentoyu by-pass edeceksiniz. Parlamentonun yerine oturup kendiniz kanun çıkaracaksınız. Ve bunun için de yetki isteyeceksiniz. Baskıcı anlayışın bir sonucudur bu."

Bu konularda ilginizi çekebilir