'Sürece destek verseydi Hakkari omuzlarda taşırdı'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HAKKARİ - CHP Şemdinli İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Necmettin Yardımcı, "Kılıçdaroğlu çözüm sürecine destek verseydi Hakkari halkı onu yine omuzlarında taşırdı" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Şemdinli ziyaretinde, 22 kişiden oluşan yönetim kadrosu ile partisinden istifa ederek BDP'ye katıldığını açıklayan eski CHP Şemdinli İlçe Başkanı Yardımcı, AA'ya konuştu.

CHP'nin, çözüm sürecine destek vermesi için taleplerini defalarca genel merkeze illetiklerini ancak bir sonuç alamadıkların belirten Yardımcı, Ankara ve İstanbul'da yapılan siyasetle Hakkari'de yapılanın aynı olmadığını, halkın taleplerinin gözardı edilemeyeceğini söyledi.

Halkın barış istediği yerde, ayrı bir düşüncede olan siyasi partilerin yok olacağını savunan Yardımcı, CHP'nin bölge halkının taleplerini dikkate alması gerektiğini ifade etti.

Yardımcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözüm süreci konusunda samimi davranmadığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu çözüm sürecine katılırsa ve bu sürece destek verirse bölge halkı CHP'ye daha sıcak bakar. Yok eğer sürece destek vermezse bir daha da Hakkari'ye gelemez. Çünkü sürece yaklaşımı doğru olmadığı için kendisinde buraya gelecek yüz bırakmadı. Bugün Galatasaray'ın şampiyonluğu bile sorunsuz şekilde buralarda kutlanıyorsa bu çözüm sürecinden dolayıdır.

Bir önceki seçim döneminde Hakkari'ye gelen Kılıçdaroğlu'nu, halk belediye binasından seçim otobüsüne kadar omuzlarında taşıdı. Kılıçdaroğlu çözüm sürecine destek verseydi Hakkari halkı onu yine omuzlarında taşırdı. Çünkü burası CHP'nin bir zamanlar milletvekili çıkardığı bir ildi."