'Sürecin yeni Anayasa ile taçlandırılması gerekiyor'

TÜSİAD Başkanı Yılmaz, "Çözüm sürecinin bir kucaklaşmaya doğru götürülecek bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Sürecin yeni bir anayasa ile taçlandırılarak kalıcılığının ve sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekiyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin, "Çözüm sürecinin bir kucaklaşmaya doğru götürülecek bir süreç olduğunu düşünüyoruz" dedi.
TÜSİAD Başkanı Yılmaz başkanlığındaki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı CHP'li yöneticilerle kahvaltıda bir araya geldi.
Yılmaz, Marriott Otel'deki görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜSİAD'ın 2013-2014 dönemi için seçilen yeni yönetim kurulu olarak programlarını paylaşmak, güncel sosyal ve siyasal gelişmeler konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyasi parti genel başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunmak üzere Ankara'ya geldiklerini söyledi. Yılmaz, bu kapsamda ilk olarak Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini belirtti.
Kılıçdaroğlu ile çok yararlı bir görüşme yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Biz kendi programımızı aktardık. Kendisinin değerlendirmelerini dinledik ve çok yararlandık" dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, görüşmede çözüm sürecinin ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine, bu konudaki görüşlerin karşılıklı paylaşıldığını söyledi. Çözüm sürecinin bir kucaklaşmaya doğru götürülecek bir süreç olduğunu düşündüklerini belirten Yılmaz, sürecin yeni bir anayasa ile taçlandırılarak kalıcılığının ve sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğini belirtti. Yılmaz, sürecin Türkiye'nin mutlaka değerlendirmesi gereken bir fırsat olduğunu vurguladı.
Bir gazetecinin, "akil insanlar" heyeti listesinde iş dünyasından Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da yer almasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Muharrem Yılmaz, "akil insanların" gayretlerinin bu sürece önemli katkıda bulunacağına inandıklarını belirtti.