'Suriyeli dilenciler için talimat verdik'

İsrail'in Gazze saldırıları ve çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Atalay, Suriyeli dilenciler için valilere talimat verdiklerini, şehir içlerinde o tür görüntüleri arzu etmediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İsrail'in Gazze saldırıları ve çözüm süreciyle ilgili konuştu.

Atalay, Gazze'nin kanayan büyük bir yara olduğunu ve bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısının bin 400'ü aştığını ifade ederek, "Sadece bayramda 380 kişi. Bu lanetlenmiş İsrail, hiç acımadan bayram günü bu katliamı yaptı. Bütün yüreğimle, bütün gönlümle lanetliyorum İsrail'i" dedi.

"Çözüm sürecinde yaz dönemi yol haritamızı bitireceğiz"

Başbakan Yardımcısı Atalay, çözüm sürecine ilişkin, "Gecikmeyecek, yaz dönemi yol haritamızı bitireceğiz" dedi.

Atalay, Suriyeli sığınmacılarla ilgili şöyle konuştu:

Şu anda kamplarımızda 220 bin kişi kalıyor. Halen 30 bin kişilik kapasite var. Bu kamplar iyi şartlardadır. Hele konteynırlar ev gibidir. Çadır kentlerde bu tür imkanlar genel yerlerde sağlanıyor. Büyük bir harcamamız da oldu. 2 milyar 134 milyon 599 bin TL harcamamız oldu. İnsani yardım, uluslararası teknik yardım hesaplamalarıyla daha yüksek rakam. Kamp dışında kalan nüfus, 1 milyon 104 bin kişi AFAD’ın elindeki veri.

Büyük kısmı Türkçe öğreniyor. Kamp dışında kalanlar İstanbul’da falan dernek kurdu. Organize oluyorlar. Bazen tabi bir iki şehrimizde tahrikler oldu. Biraz imkanla geldilerse bile süre uzayınca imkanlar tükendi. O yüzden dilencilik falan gibi görüntüler çıkıyor. Valilere talimat verdik. Kamplarımızda boş yerimiz var. Yeni kamplar oluşturmak için yer arıyoruz. Şehir içlerinde o tür görüntüleri arzu etmiyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir