'Taksim ve Kadıköy'de artık mitinge izin vermeyeceğiz'

Haydarpaşa Limanı'nında tünel açma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Taksim ve Kadıköy'de artık mitinge izin vermeyeceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanında "İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)" projesinin TBM makinesi ile tünel açma işleminin başlatılması töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin kesin bir dille şu ifadeleri kullandı:

"Gelip vatandaşımızın, esnafımızın camını, çerçevesini indirecek şekilde Taksim'de, Kadıköy'de miting yapılmayacak. Bundan sonra bazı ilçelerimizde de butik meydanlar düzenleme kararı aldık. Taksim veya Kadıköy Meydanı'nda artık bu kesinlikle mümkün değil."

İstanbul Boğazı'nın altından karayolu bağlantısını sağlayacak İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi ( Avrasya Tüneli)' nin kazı çalışması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temelini atmasıyla başladı.
Deniz tabanının altındaki çalışmalar; boyu 120 metre, ağırlığı ise 3 bin 400 ton olan ve proje için özel olarak tasarlanan TBM adı veriyen tünel açma makinesi ile gerçekleştirilecek.

Göztepe-Kazlıçeşme arası 15 dakikaya inecek

Avrasya Tüneli, Göztepe-Kazlıçeşme arasındaki yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek. Avrasya Tüneli, İstanbul'daki trafik sorununun çözümüne ve İstanbul Boğazı karayolu geçişine katkı sağlamak amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edildi.

Millet kendi başkanını seçecek

Siyaseti, hukuku ve demokrasiyi muhafaza ederek krizi aştıklarını dile getiren Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Anayasayı değiştirdik. 26 maddelik bir paketle halkımıza gittik. Yüzde 58'le Anayasa değişti. 'Cumhurbaşkanını artık halk seçecek' dedik. Her seferinde kriz olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini artık kriz olmaktan çıkardık. 10 Ağustos'ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek. Türkiye'nin kutlu yürüyüşü, Türkiye'nin ilerlemesi ve kalkınması, Gezi olayları bahanesiyle geçen yıl bir kez daha sekteye uğratılmak istendi. Onu da aştık. Fakat tatmin olmadılar. 17 Aralık ve 25 Aralık'ta hukuk eliyle hükümete bir darbe yapılmak istendi. Orada da dik durduk. O krizi de 30 Mart'ta milletten aldığımız yetkiyle aştık. İnanıyorum ki Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler, artık buna cesaret edemeyecekler. Türkiye'nin düşmanları 30 Mart'ta milletten öyle bir cevap aldılar ki, inşallah bundan sonra Türkiye ile uğraşmaya yeltenemeyecekler."

Bu konularda ilginizi çekebilir