'Tarihin en büyük muhalefetiyle karşılaşacaklar'

HDP'li Hasip Kaplan, İç Güvenlik Paketi'yle ilgili, "AK Parti inşallah bu paketi geri çeker çünkü geçirebileceklerini sanmıyorum. Aksi takdirde cumhuriyet tarihinin en büyük muhalefeti ile karşı karşıya kalacaklar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerine yarın başlanacak olan İç Güvenlik Paketi'nin kabul edilmemesi için diğer muhalefet partileri ile birlikte direneceklerini belirterek, görüşmelerde ilerleme sağlanamaması için şu an itibariyle 264 önerge hazırladıklarını söyledi.

TBMM muhalefetin ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sert itirazlarına konu olan tartışmalı İç Güvenlik Paketi'ni Genel Kurul'da görüşmeye yarın başlayacak.
              
Kaplan, düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:
              
"İç tüzükten kaynaklanan bütün hakları kullanacağız, direneceğiz, Meclis'i kilitleyeceğiz ama faşizme geçit vermeyeceğiz. Şu an itibariye 264 tane önerge hazırladık. AK Parti inşallah bu paketi geri çeker çünkü geçirebileceklerini sanmıyorum. Aksi takdirde cumhuriyet tarihinin en büyük muhalefeti ile karşı karşıya kalacaklar."

Tartışmalı İç Güvenlik Paketi'nde neler var?
              
Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen ve görüşmeleri iki haftadır ertelenen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Temel kanun olarak beş bölüm halinde görüşülecek.
              
Toplam 132 maddelik tasarının görüşmelerinin hafta sonu da ara verilmeden 6 Mart'a kadar sürdürülmesi planlanıyor.
              
-Tasarıyla, kolluk amirinin yazılı, acele hallerde ise sözlü emriyle kişilerin üstü, eşyası, aracı aranabilecek.

-Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde, "havai fişek, molotof, demir bilye ve sapan" bulundurulmayacak ve taşınmayacak. 

-Polis; okul, kamu binası, ibadethane gibi yerlere molotof, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı silah kullanabilecek.
             
 -Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen yürüyüşlerde, yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlara beş yıla kadar hapis cezası verilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir