'Tehdit edene haddi bildirilir'

İçişleri Bakanı Ala, "Türkiye'nin Başbakanına, Bakanına, kimse hem devletin içerisinde bulunup hem de tehdit savuramaz, ona da haddi bildirilir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anadolu Öğrenci Birliği tarafından Gölbaşı'ndaki Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye'de Gençliğin Gelecek Tasavvuru" panelinin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan  İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir gazetecinin, Savcı Zekeriya Öz'ün, yürütme erki hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili sorusu üzerine, ''Kiminle kimi muhatap edeceğinize iyi bakın. Hem suç işleyip hem de suç duyurusunda bulunma, herhalde bu paralel yapının genetiğinde var. Suçu işliyor, ondan sonra da... İlk defa sizden duyuyorum. Ama önemli değil geçelim'' ifadelerini kullandı.

 Ala, "paralel yapı"ya yönelik operasyonlara ilişkin bir başka soruya karşılık, soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 300'ü aşkın polisin açığa alındığı yanıtını verdi.

Operasyonların süreceğini bildiren Ala, ''Suçlu olduğu idari ve adli yönden tespit edilenler hakkında gereği yapılıyor. Açığa alınması gerekenler, görevden alınması gerekenler görevden alınıyor. Yeri değiştirilmesi gerekenlerin yeri değiştiriliyor. Hukuk içinde suç hiç bir zaman gizli saklı kalmaz. Kalmaması da gerekir, devlet öyle işlemez, gereği yapılıyor. Hem adli yönden hem idari yönden bu süreç devam ediyor" diye konuştu.

"Kimler meselenin ortağı ise oraya kadar uzanacak"

"Soruşturma, yargı ve medya mensuplarına kadar genişleyecek mi?" şeklindeki soruya Ala, bunu soruşturmaların ortaya çıkaracağı karşılığını verdi.

Ala, " Bu meselelerde Başbakan'ı dinlerken, Türkiye'nin ulusal güvenliğine o tır operasyonlarıyla saldırıda bulunurken, Türkiye'de darbe girişiminde bulunurken, kimler meselenin ortağı ise elbette oraya kadar ulaşacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"Milletin gözü önünde suç işlenmiş, bunu hiç bir güç cezasız bırakamaz" diyen Ala, şöyle devam etti:

"Şimdi sizin, biz onu yapmazsak, şöyle sormanız gerekmiyor mu? 'Neden bir şey yapılmıyor?' Zaten onu soruyordunuz. Şimdi de gereği yapılıyor. Bu sefer niye gereği yapılıyor diye gündem oluşturuluyor. Elbette yapılacak, devlet bunun için var. Bu memlekette 17 Aralık, 25 Aralık yaşanmadı mı? Türkiye'nin istikrarına kastedilmedi mi? Türkiye'nin ulusal güvenliği çalınmadı mı? Türkiye'de devletin en gizli telefonları eklemeler, çıkarmalar yapılarak dinlenmedi mi? Bakanlar, eski başbakanlar, yeni başbakanlar başka isimlerle terör örgütü, örgüt nitelenmesiyle dinlenmedi mi? Dinlendi. Peki biz milletimize ne söyledik? Bunlar tespit ediliyor ve gereği yapılacak. Tespit edildi ve gereği yapılıyor. Bu kadar nettir."

Ala, "Bulunduğu titri taşıyamayanlar, derhal bu devlet içinden kendileri bize fırsat bırakmadan ayrılmalıdırlar. Türkiye'nin Başbakanına, Bakanına, kimse hem devletin içerisinde bulunup hem de tehdit savuramaz, ona da haddi bildirilir" dedi.

"Çete anlayışıyla, baştan içinde bulundukları tarzla bugün devleti yöneteceklerini, devam edeceklerini zannedenlerin, bunun bedelini ödeyeceğini" vurgulayan Ala, şunları kaydetti:

"Onun için doğru dürüst, herkes içini yapacak. Bu size normal geliyor mu? Demokratik bir düzende, ülkenin Başbakanına, Bakanına herhangi bir kamu görevlisi nasıl hakarette bulunabilir? Bulunursa orada nasıl durur? Peki, HSYK ne iş yapıyor? Ben size soruyu şöyle sorayım, HSYK'nın suçu örtbas etme görev yetkisi var mı? Neden hemen harekete geçip bakmıyor, neden gereğini yapmıyor. O zaman onlar için gereği yapılmaz mı? Millete karşı milletin gözü önünde suç işleyip, ondan sonra da herkes bulunduğu yerde oturacağını hiç bir şey yapılmayacağını mı zannediyor? Öyle bir devlet olmaz arkadaşlar."